IMG_20210214_135128.jpg (115 KB)
Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • sůl podle chuti
  • 1-2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 1 lžička majoránky
  • přibližně 100 g strouhanky
  • černý pepř podle chuti
  • špetka muškátového oříšku
  • 120 g kuřecích jater

Postup

Játra umelte najemno. Buď ručním mlýnkem nebo vám velice dobře poslouží tyčový mixér.

Přidejte zbylé suroviny a umíchejte těsto, které bude pořád lehce lepit. Strouhanku nemusíte použít všechnu. Těsto nesmí být příliš hutné, aby nebyly knedlíčky tuhé. Hmotu udělejte tedy raději řidší a nechejte ji půl hodiny odpočinout. Za tu dobu krásně zhoustne a uvidíte, že není potřeba ji už zahušťovat.

Podle chuti můžete přidat nasekanou zelenou petrželku.

Knedlíčky můžete buď uvařit v páře nebo zavařit rovnou do polévky. Dávejte pozor, aby tekutina příliš nevařila. Musí se vařit pomalu, voda nesmí bublat. Vařte přibližně 8-10 minut, podle velikosti knedlíčků.

Dobrou chuť přeje Elly.

Hustý masový vývar s nudlemi

1.jpg (77 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Silná česneková polévka s brambory

2.jpg (134 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Jarní polévka s vaječným svítkem

3.jpg (89 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama