Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- sůl podle chuti
- 1-2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 1 lžička majoránky
- přibližně 100 g strouhanky
- černý pepř podle chuti
- špetka muškátového oříšku
- 120 g kuřecích jater
Postup
Játra umelte najemno. Buď ručním mlýnkem nebo vám velice dobře poslouží tyčový mixér.
Přidejte zbylé suroviny a umíchejte těsto, které bude pořád lehce lepit. Strouhanku nemusíte použít všechnu. Těsto nesmí být příliš hutné, aby nebyly knedlíčky tuhé. Hmotu udělejte tedy raději řidší a nechejte ji půl hodiny odpočinout. Za tu dobu krásně zhoustne a uvidíte, že není potřeba ji už zahušťovat.
Podle chuti můžete přidat nasekanou zelenou petrželku.
Knedlíčky můžete buď uvařit v páře nebo zavařit rovnou do polévky. Dávejte pozor, aby tekutina příliš nevařila. Musí se vařit pomalu, voda nesmí bublat. Vařte přibližně 8-10 minut, podle velikosti knedlíčků.
Dobrou chuť přeje Elly.
Foto: Alena Kolaříková
Silná česneková polévka s brambory
Foto: Alena Kolaříková
Jarní polévka s vaječným svítkem
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Já dělám ráda jakékoliv knedlíčky. Někdy si vystačím s bylinkovými, jindy s masovými, ale ty játrové jsou lahůdkou velikou
Hlavně žádné obry.
Kupuji játrovou zavářku v Globusu. Naprosto bezchybná. Přidám strouhanku a pak už jen válím kuličky.