Suroviny
800 g vepřových jater
200 g anglické slaniny
2 velké cibule
kousek sádla
4 stroužky česneku
hrst majoránky
trochu sladké mleté papriky
sůl a pepř
Postup
Cibuli a anglickou slaninu nakrájíme nadrobno a společně osmahneme na troše sádla. Přidáme na kostičky nakrájená játra a společně restujeme, až se játra zatáhnout. Přidáme utřený česnek, zasypeme paprikou, dochutíme pepřem. Lehce orestujeme a zalejeme vodou. Dusíme, až jsou játra měkká. Dosolíme a dochutíme majoránkou. Necháme vyvařit přebytečnou vodu, není potřeba zahušťovat. Pro zjemnění můžeme přilít trochu smetany.
Podáváme s rýží.
Dobrou chuť přeje Lucia.
Nový komentář
Komentáře
neco podobneho delam a doma to chutna
jedině kuřecí játra, vepřové nemusím
Jedině kuřecí a ty dělám na kari
Věrulinka — #1 Já játra nesnáším, ale o víkendu jsem dělala příteli s cibulí, hromadou česneku, solí a paprikou a i já jsem se olizovala jak jsem koštovala
Já mám raději kuřecí a upřímně, ten obrázek vypadá lépe než ten popisek k tomu
Možná místo česneku a majoránky přihodit papriku, rajče a něco zelenýho a bylo by to. Já jsem kdysi dělala s červenou cibulkou a byly moc dobrý.
Miluji játra, ale česnek do nich néééééééééé
a majoránku? To je jako guláš už 