Foto: Akademie kvality

Budete potřebovat:

  • 300 g listů z mladých kopřiv
  • 1 větší bio cibule
  • 2 stroužky bio česneku
  • 1 lžíce bio másla
  • 2 bio vejce
  • 1 lžíce octa
  • Sůl, pepř

 
Oberte listy z kopřiv, které můžete dopředu spařit, abyste se nepopálili. Cibuli nasekejte nadrobno a nechte ji zpěnit na másle. Česnek nakrájejte na plátky, společně s cibulí chvilku restujte a pak přidejte kopřivové listy. Osolte, opepřete a nechte je povadnout. „Špenát“ můžete podávat jako přílohu k masu nebo třeba se zastřeným vejcem. Takto si ho připravíte: Ve velkém hrnci ohřejte vodu na cca 80 stupňů Celsia (ve vodě jsou zatím jen malé bublinky) a přidejte do ní lžíci jakéhokoli octa. Udělejte vodní vír, do kterého z co nejmenší výšky vlijte vajíčko a pošírujte 3-4 minuty. Poté ho vyndejte a ponořte do nádoby se studenou vodou, aby neztuhnul žloutek.

Mohlo by vás také zajímat: 

Plevel, který prospívá zdraví. Je pravý čas vyrazit na kopřivy

Reklama