Ingredience:
60619683e07f2obrazek.png

  • 300 ml mléka
  • 100 g másla
  • 1 kostka čerstvého droždí (42 g)
  • 1/4 lžičky muškátového ořechu Avokádo  
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • 100 g cukru moučka
  • 1 lžíce mleté skořice Avokádo
  • 500 g pšeničné chlebové mouky
  • 1 vejce + 2 lžíce mléka na potření
  • 6 barevných nebo přírodních vajíček na ozdobení
  • barevné cukrové sypání

Příprava

  1. Mléko s máslem dejte do hrnce na plotnu a zahřejte, až se máslo rozpustí. Nechejte vychladnout, lehce, až bude tekutina vlažná.
  2. Přidejte do mléka lžíci cukru a rozdrobte droždí. Nechejte v klidu stát, až se na povrchu začnou dělat bubliny.
  3. V míse kuchyňského robota smíchejte mléko s kváskem a mouku se špetkou soli. Přidejte vejce, skořici a muškátový ořech.
  4. Nechejte umíchat pevné, nelepivé těsto. Přikryjte mísu utěrkou a nechejte hodinu kynout.
  5. Vykynuté těsto vyklopte na vál. Rozdělte na šest stejných dílů. A potom ještě každý díl napůl.
  6. Ze dvou připravených kousků těsta vyválejte dva dlouhé „hady“, o délce asi 35 cm. Propleťte je a spojte do věnce.
  7. Tento postup opakujte s každým dílem a vytvarujte 6 věnců.
  8. Věnce dejte na plech vyložený pečícím papírem a nechejte další hodinu kynout na plechu.
  9. Vykynuté věnce potřete vajíčkem rozšlehaným s mlékem. Připravená vajíčka potřete lehce olejem (aby se moc nepřilepila k těstu) a dejte do středu věnce. Těsto ozdobte barevným cukrovým sypáním.
  10. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 20 - 25 minut.

Krásné Velikonoce přeje AVOKADO.CZ
6061965e29cd2obrazek.png

Reklama