Světový festival Restaurant Week se, jak ukázala jeho první dvě kola, v Česku už opravdu zabydlel. A tak se po úspěšném loňském podzimním kole vrací do hlavního města i letos na jaře. Tentokrát s podtitulem Jídlo nezná hranic, který by měl do restaurací přivést hosty, které baví objevovat chutě kuchyní z celého světa. Protože když máte chuť objevovat, jídlo nezná hranic.

obrazek.jpg

Třetí ročník stejně jako na podzim nabídne zajímavé gastronomické zážitky ve výjimečných pražských restauracích, a to včetně těch, které v minulém kole patřily k nejoblíbenějším. Mezi nimi jednoznačně kralovalo Bistro Kunsthalle Praha, které vyhrálo nejen v celkovém pořadí, ale odneslo si první místo v hodnocení nabízeného menu, atmosféry i obsluhy. Tu si oblíbili ale také zákazníci v The Artisan a vysoké hodnocení získaly také PRU58 a V Zahradě.

Anna Grosmanová, úspěšná foodblogerka, která za akcí v Česku stojí, vysvětluje, co od letošního ročníku můžeme čekat: “Praha je plná chutí a nabízí širokou škálu světových kuchyní. Nemusíte cestovat, abyste ochutnali celý svět. Stačí nasednout na vlak jménem Restaurant Week a my vás přeneseme do Thajska, Číny, Peru, Francie, Itálie nebo třeba Indie a Argentiny.”

65ddaee8e8a7fblobid0.jpg

Podle Anny Grosmanové se do jarní akce zapojí zase o něco víc restaurací než na podzim, kdy jich v Praze bylo něco málo přes třicet. Tentokrát by se měl počet podniků vyšplhat na padesát.

Princip je stejný: speciální menu, které restauratéři k této akci připraví, má být dostupné široké veřejnosti. Tomu také odpovídá cena: 790 nebo 590 korun na osobu (plus rezervační poplatek 15 korun). Právě přátelská cena za luxusní menu v nejkrásnějších pražských podnicích pak podle pořadatelů vede k tomu, že mnoho hostů přijde na festival dvakrát i třikrát.

Restaurace, které ještě takové renomé nemají? Právě ty nabízejí menu za nižší cenu, a mají tak díky festivalu šanci ukázat, co v nich je. “A to je další kouzlo festivalu! I podnikům méně renomovaným dáváme možnost předvést se, když se nominují výjimečným menu, které je šité na míru letošnímu tématu,” vysvětluje Anna Grosmanová.

65ddae84ec1a4obrazek.jpg

Třetí ročník tak kromě zmíněných vítězných restaurací nabídne znovu stálice pražské gastronomie, například Augustine, Amano, Sansho nebo Hong Kong Karlín. Zajímavými nováčky budou Restaurace Nebozízek, Indian by Nature, středomořská Turquoise nebo neapolská Sasy Re.

Všechny restaurace připraví to nejlepší, co jejich kuchyně nabízí, tak aby si návštěvníci užili nezapomenutelný gastronomický zážitek. Účastníci si mohou na webu vybírat z různých menu, která obsahují předkrmy, hlavní chody a dezerty, a to většinou i ve vegetariánské, někdy dokonce ve veganské verzi.

Partnerem festivalu jsou značky Martini a Kinley, které přinášejí festivalový koktejl Martini Fiero & Kinley Tonic. Dostanete ho ve všech restauracích k menu zdarma.

Víc informací o Restaurant Week festivalu a seznam všech zúčastněných restaurací najdete na oficiálních stránkách www.restaurant-week.cz.
65ddaf023d2e4obrazek.jpg