Co budeme potřebovat?
6061970b3361fobrazek.png

  • 500 g uzeného masa
  • 300 g špenátu
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 8 vajec
  • 8 housek (starých 1 - 3 dny)
  • 1 svazek jarní naťové cibulky
  • 3 lžíce koření na bramborák Avokádo
  • 2 lžičky česneku Avokádo
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 50 g másla + 20 g másla na vymazání formy
  • 4 lžíce strouhanky na vysypání formy

Příprava

  1. Uzené maso nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka.
  2. Na pánvičce rozpustíme kousek másla, na kterém lehce osmahneme cibulku.
  3. Přidáme uzené maso, ochutíme kořenící směsí Bramborák, česnekem a přidáme pepř a sůl.
  4. Vajíčka smícháme se smetanou a přidáme na kostičky nakrájené housky. Opatrně vmícháme i vychladnutou masovou směs a nasekaný špenát.
  5. Osolíme podle chuti.
  6. Připravíme si kulatou zapékací formu, kterou vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
  7. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 50 minut až hodinu.
  8. Hotovou nádivku krájíme a podáváme teplou nebo studenou.

Krásné Velikonoce přeje AVOKADO.CZ
60619654b616fobrazek.png

Reklama