Jarni-polevka-z-medvediho-cesneku.jpgFoto: Produkt ekologického zemědělství

Ingredience: 

  • 300 g bio čerstvého medvědího česneku
  • 1–4 stroužky česneku
  • 150 g brambor
  • 2 lžíce másla
  • 70 g cibule
  • 500 ml vývaru (ideálně masový)
  • 150 ml čerstvé smetany 
  • 2 ks pečiva na krutonky
  • pepř
  • sůl

Postup: 

Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno, poté je v hrnci na másle osmažíme. Po chvíli přidáme nakrájené brambory a celou směs okořeníme solí a pepřem. Podlijeme vývarem a vaříme do změknutí asi půl hodiny.  Následně si připravíme medvědí česnek. Oddělíme listy a stonky, které pokrájíme a přidáme do polévky. Listy rozmixujeme zvlášť na jemnou pastu. Jakmile jsou brambory uvařené, přidáme do polévky smetanu a rozmixujeme ponorným mixérem. Po chvilce přidáme také pastu z listů a vše ještě jednou promícháme tak, aby se ingredience úplně propojily. Takto připravenou polévku můžeme případně dochutit a na závěr přidat na kostičky nakrájené a orestované pečivo. 

Biozebra.jpg