Ingredience:
- 300 g bio čerstvého medvědího česneku
- 1–4 stroužky česneku
- 150 g brambor
- 2 lžíce másla
- 70 g cibule
- 500 ml vývaru (ideálně masový)
- 150 ml čerstvé smetany
- 2 ks pečiva na krutonky
- pepř
- sůl
Postup:
Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno, poté je v hrnci na másle osmažíme. Po chvíli přidáme nakrájené brambory a celou směs okořeníme solí a pepřem. Podlijeme vývarem a vaříme do změknutí asi půl hodiny. Následně si připravíme medvědí česnek. Oddělíme listy a stonky, které pokrájíme a přidáme do polévky. Listy rozmixujeme zvlášť na jemnou pastu. Jakmile jsou brambory uvařené, přidáme do polévky smetanu a rozmixujeme ponorným mixérem. Po chvilce přidáme také pastu z listů a vše ještě jednou promícháme tak, aby se ingredience úplně propojily. Takto připravenou polévku můžeme případně dochutit a na závěr přidat na kostičky nakrájené a orestované pečivo.
Nový komentář