DSC_0527.jpg (109 KB)

Jarní polévky jsou skvělé, protože do nich můžete dát řadu voňavých bylinek, které sotva vylezly ze země. Použijte medvědí česnek, méně známý popence nebo listy mladých kopřiv. Ve všech se skrývá přírodní síla a dodají vašemu tělu prospěšné látky. 

Na posypání polévky se hodí také čerstvá pažitka nebo petrželka, která může vyrůst v květináči, pokud nemáte vlastní zahradu.

Suroviny

  • 1/2 květáku
  • 1 velký batát
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce špaldové mouky
  • 2 vejce
  • 2 stonky jarní cibulky
  • několik listů medvědího česneku
  • petrželka, pažitka, popenec nebo jiné čerstvé bylinky podle chuti

DSC_0524.jpg (144 KB)

Postup

Z jarní cibulky odkrojte bílé části. Ty nasekejte nadrobno.

V hrnci rozpusťte máslo a nechejte na něm zesklovatět nakrájenou jarní cibulku. Přidejte oloupané, na malé kostičky nakrájené batáty a malé kousky květáku.

Zasypejte moukou, promíchejte  a zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem. Ochuťte solí a pepřem.

Nechejte 15 minut vařit. Květák by měl zůstat pěkně křupavý.

Do horké polévky zamíchejte dvě rozšlehaná vejce, nasekané zelené části jarní cibulky, medvědí česnek a další bylinky, které jste si připravili.

Ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Uvařte si také:

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Reklama