1c9954-matovy_krem.jpg (61 KB)Foto: Michaela Minářová

Suroviny

  • 3 brambory
  • 400 g hrášku
  • 1 cibule
  • zeleninový vývar, pokud nemáte, tak kostka bujónu
  • 1 smetana 31%
  • 5 lístků máty
  • sůl, pepř
  • Na ozdobu slaninový chips
65755a93159cb-ro5.jpg
MOHLO BY SE VÁM LÍBIT:
Krémová polévka z romanesca

Postup

Orestujeme cibuli do zlatova, přidáme brambory, vývar, a necháme vařit.

Jak začnou brambory měknout přidáme hrášek a vaříme do změknutí brambor. Přihodíme lístky máty a rozmixujeme.

Pak jen přilijeme smetanu, dochutíme, lehce prohřejeme a můžeme podávat.

Dobrou chuť přeje Michaela Minářová z Penzionu Běla.

2c492365c6e13-ce5.jpg
MOHLO BY SE VÁM LÍBIT:
Krémová česneková polévka