- 300 g mletých škvarků
- 1 menší cibule, nasekaná najemno
- 3-4 sterilované okurky
- 2 uvařená vejce
- 1 stroužek česneku
- 1,5 PL plnotučné hořčice
- černý mletý pepř
- sůl
Do větší mísy nastrouháme najemno sterilované okurky a vejce uvařené natvrdo. Přidáme najemno nasekanou cibuli a utřený stroužek česneku. Okořeníme podle chuti.
Přidáme hořčici, namleté škvarky a všechno zlehka promícháme. Kdo má rád kyselejší chuť, klidně přidejte pár kapek citronové šťávy. Hotovou pomazánku dochuťte a dosolte dle svých chutí.
V jarním období doporučujeme případně stroužek česneku nahradit čerstvým medvědím česnekem. Dodá pomazánce nazeměnitelnou jarní chuť.
Podáváme s opečeným chlebem, bagetou nebo čerstvým pečivem.
Foto: Čongrád
Zkuste i tyto pomazánky:
Nový komentář
Komentáře
dala bych si
Díky za tip :)
My jsme ji vyzkoušeli,ale česnek se do ní nehodí.
Škvarkovou pomazánku má naše rodina moc ráda. Recept vyzkouším.
Dobrota.