Pro zajímavost jsem pro vás našla recept na japonský salát, který se sice skládá z celkem normálních ingrediencí, ale v kombinaci pro nás značně nezvyklé.
filé ze slanečků 10 dkg
vejce 4 ks
máslo 5 dkg
majonéza 10 dkg
mandle 5 dkg
žampiony 20 dkg
Nejdřív si spaříme, oloupeme a nasekáme mandle. Žampiony očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky a usmažíme na másle. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na kostičky. Na kostičky nakrájíme i slanečky.
Smícháme žampiony s vejci, mandlemi a slanečky. Nakonec vmícháme majonézu nebo jogurt a ochutíme solí a pepřem.
Japonský vaječný salát necháme vychladit a podáváme jej s bílým pečivem.
Tak co, myslíte, že je to dobré?
Nový komentář
Komentáře
BTW co je na te kombinaci nezvykleho?
Meander: praktická připomínka! Kdysi jsem viděla recept na taky něco ze slanečků, a ten začínal slovy: slanečky namočíme do vody, aby se vylouhovala sůl. Možná že Japonci mají přesolená jídla rádi, co my víme...
To je pro mutované Japonce
Nemyslím, že bych solila salát ze slanečků...
gerda: a chybí mi tam rýže
Kikoska: taky si myslím. Japonci mají na můj vkus poněkud až příliš slanou kuchyni, nic pro mou chuť, ale zas to vyrovnávají sojou a řasami. Japonská kuchyně mi s majonézou neladí
gerda: páč se to jmenuje Japonský salát, ale Japonec by to do pusy nevzal...
a jak to při takovém jídelníčku Žaponci dělají, že nejsou obézní? Nic zdravého to teda není