meloun.jpgFoto: Shutterstock

Tomoko Sato vyřezává neuvěřitelné ornamenty od geometrických vzorů až po propracované motivy do ovoce, zeleniny nebo i mýdla. Každý kus je dokonalým dílem. Sato v roce 2004 navštívila Thajsko, kde si zdokonalila své řezbářské dovednosti. 
 
Toto tradiční umění bylo v zemi původně praktikováno za účelem zdobení banketových stolů královské rodiny. Dnes je však řezba ovoce oblíbeným řemeslem mnoha milovníků jídla, zejména během oslav thajského nového roku (Songkranu).
 
Vyřezávání do ovoce a zeleniny vyžaduje neuvěřitelnou zručnost, přesnost a trpělivost. Všechny tyto dovednosti Tomoko Sato má. Její stále rostoucí portfolio je plné bezmezné kreativity a čiší z něj láska k jejímu řemeslu. Dokonce učí umění řezbářství v japonském Kjótu a ve svém rodném městě Fukui.

Na další obrázky se můžete podívat na jejím Instagramu.