Spíše jako umělecké dílo než jídlo působí dezerty ozdobené zrcadlovou polevou. Tak jako už napovídá název této techniky, poleva na výsledném dezertu působí jako zrcadlo, odráží tedy světlo a leskne se, což působí velice efektně. Zdobení navíc nemusí být pouze jednobarevné, ale díky jednoduchému triku může být ještě více originální. „Trend zrcadlové polevy vynikne ještě víc, pokud zdobení vytvoříte z více barev – připravenou směs můžete obarvit potravinářskými gelovými barvami. Jednotlivé odstíny se do sebe budou navzájem krásně vpíjet a vytvoří lesknoucí mramorový efekt, který se řadí mezi top trendy,“ popisuje techniku Michal Kubíček, majitel cukrářského portálu Svět cukrářů. Pokud si však na přípravu polevy sami netroufáte, můžete si usnadnit práci a využít již předpřipravenou směs, kterou pouze zahřejete ve vodní lázni na určenou teplotu.
Nový komentář
Komentáře
Je to hezké, ale vypadá to hrozně uměle, ani chuť na to není...asi bych si na to ani netroufla...
Myslela jsem, že tu bude recept.
Hezké.
Jako umělecké dílo je to krásný, ale chuť na to teda nemám.
To je nádhera ale zkoušet to nebudu
jak drahokamy
ani snad ne, vypadá uměle
vypadá to hodně nejedle
Zrcadlové barvy vypadají super.
Na co zbytečně používat potravinářská barviva? Stačí "jedy" v běžných potravinách.
Vypadá to fantasticky! Už jsem i hledala na stránkách, zkoušet to určitě nebudu, pro mě příliš náročné. Jinak barvy jsou za dobrou cenu.
To vypadá parádně! a ještě, že jsou i předpřipravené směsi