Hot dog s vinnou klobásou, smaženou cibulkou a hořčičný reliš
Co budeme potřebovat?
- 600 g vinné klobásy
- 6 ks pečiva na hot dog
- 50 g smažené cibule
- 30 g strouhaného eidamu
Na reliš:
- 100 g nakládané okurky
- 30 g jarní cibulky
- 20 g hořčice
- Sůl
- Pepř
V první řadě si připravíme hořčičný reliš. Nakládané okurky nakrájíme na malé kostičky, přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku, spojíme hořčici, dochutíme solí a pepřem. Následně necháme odležet v lednici. Vinnou klobásu opečeme do zlatova na grilu. Nejlépe na pánvi osmažíme cibulku a mezitím nastrouháme na drobno eidam. Do pečiva na hot dog dáme dostatek hořčičného reliše, vložíme vinnou klobásu a doplní
me o smaženou cibulku a nastrouhaný sýr.
Kebab z mletého masa, česnekový dip v tortille
Co budeme potřebovat?
Na dip:
- 300 g řeckého jogurtu
- 2 stroužky česnek
- citrónovou šťávu
- 2 lžíce máty
- Sůl
- Pepř
Na kebab:
- 500 g mletého masa
- Mátu
- Oregano
- Papriku
- Červenou cibuli
- Sůl
- Pepř
- Špejle
Na dozdobení: ledový salát, rajče, bílá cibule
Do misky si připravíme dip, jehož základem je řecký jogurt, najemno nakrájený česnek a bylinky. Při přípravě kebabu si cibuli, papriky a bylinky postupně nakrájíme najemno, smícháme s mletým masem a dochutíme solí a pepřem. Necháme 2 hodiny odpočinout, pak tvarujeme na špejli do tvaru kebabu. Dáme na rozpálený gril a ogrilujeme ze všech stran do zlatova. Nakonec na grilu prohřejeme tortillu, sundáme z grilu a přidáme připravenou zeleninu (salát, rajče cibuli), na kterou položíme kebab bez špejle, zakapeme dresinkem a vše zabalíme.
Vepřová krkovice se salátem s dipem z grilované zeleniny
Co budeme potřebovat?
Na maso:
- 4 plátky vepřové krkovice
- Sůl
- Pepř
- Česnek
- Rozmarýn
Na salát:
- 500 g zralých rajčat
- 500 g paprik
- Sůl
- Pepř
- Vinný ocet
Na dip:
- 300 g upečených a semletých paprik (mohou být loupané)
- 50 ml olivového oleje
- Sůl
Pepř
Vepřovou krkovičku osolíme, opepříme a dáme na řádně rozpálený gril. Opečeme z obou
stran, dle teploty grilu, která by měla být cca 220 C°. Grilujeme zhruba 4 minuty z každé strany. Následně maso vyndáme a dáme do pekáčku s rozehřátým olejem, česnekem a bylinkami. Teplota olej by měla být zhruba 55 C°. V této lázni maso necháme odpočívat zhruba 10 minut. Poté je na řadě salát. Zeleninu nakrájíme a ochutíme dipem, který připravíme následujícím způsobem. Do kastrolu dáme olej a zahřejeme. Přidáme sůl, pepř a rozmixované papriky, lehce povaříme, necháme vychladit a smícháme s připraveným salátem.
Grilované tofu a cous cous se zeleninou
Co budeme potřebovat?
- 400 g tofu (nebo tempeh)
- Olivový olej
- Bylinky
- Citrón
Na cous cous:
- 300 g cous cousu
- 100 ml olivového oleje
- 200 g cukety
- 100 g lilku
- Citrón
- Sůl
- Vinný ocet
- 200 g cizrny
Cuketu a lilek nakrájíme na malé kostičky. Následně dáme na rozpálený gril a vše opečeme. Do misky nasypeme cous cous, přidáme zbytek olivového olej a osolíme. Cous cous promícháme a zalijeme vařící vodou. Přiklopíme a do hotového cous cousu přidáme grilovaný lilek, cuketu a uvařenou cizrnu. Dochutíme citrónem, vinným octem a v případě potřeby i solí. Mezitím tofu (popř. tempeh) nakrájíme na plátky nebo větší hranolky, pokapeme olejem, dochutíme solí a ogrilujeme rovnoměrně ze všech stran. Servírujeme zakapané olivovým olejem společně s cous cousem.
Grilované jahody s balsamicem a pepřem
Co budeme potřebovat?
- 500 g jahod
- Pepř
- Balsmaico
- 50 g cukru
- 100 g másla
Do pánve dáme část másla, přidáme cukr a vše necháme rozpustit. Poté přidáme jahody, které si předem opečeme na grilu. Dochutíme balsamicem, pepřem, a nakonec zjemníme máslem
Náš tip: Doporučujeme vyzkoušet značku K-Mistři od fochu z Modletic!, kterou najdete v Kauflandu. Hitem letošní sezóny je burger z vinné klobásy. Pro milovníky typických burgerů nabízí K-Mistři od fochu z Modletic! kvalitní mleté maso a zastánci klasiky jistě ocení šťavnatou krkovičku. Na gril patří také různé druhy sýrů, klobásky ale třeba i tofu. Širokou nabídku má značka Let´s BBQ dostupná taktéž v Kauflandu. Třeba goudu na gril koupíte hned ve třech variantách, klasická, tomato-basil a komu by nestačilo horké letní počasí tak i ostřejší varianta paprika-chilli. Značka K-take it veggie pak nabízí veganskou alternativu v podobě zmíněného tofu. Do křupava připravenému tofu doplněnému o čerstvou bazalku nikdo neodolá!
Nový komentář