Hot dog s vinnou klobásou, smaženou cibulkou a hořčičný reliš
Co budeme potřebovat?

64ca15c07667eblobid0.jpg

  • 600 g vinné klobásy
  • 6 ks pečiva na hot dog
  • 50 g smažené cibule
  • 30 g strouhaného eidamu

Na reliš:

  • 100 g nakládané okurky
  • 30 g jarní cibulky
  • 20 g hořčice
  • Sůl
  • Pepř

V první řadě si připravíme hořčičný reliš. Nakládané okurky nakrájíme na malé kostičky, přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku, spojíme hořčici, dochutíme solí a pepřem. Následně necháme odležet v lednici. Vinnou klobásu opečeme do zlatova na grilu. Nejlépe na pánvi osmažíme cibulku a mezitím nastrouháme na drobno eidam. Do pečiva na hot dog dáme dostatek hořčičného reliše, vložíme vinnou klobásu a doplní

me o smaženou cibulku a nastrouhaný sýr.

Kebab z mletého masa, česnekový dip v tortille
Co budeme potřebovat?

64ca15904ba28obrazek.jpg

Na dip:

  • 300 g řeckého jogurtu
  • 2 stroužky česnek
  • citrónovou šťávu
  • 2 lžíce máty
  • Sůl
  • Pepř

Na kebab:

  • 500 g mletého masa
  • Mátu
  • Oregano
  • Papriku
  • Červenou cibuli
  • Sůl
  • Pepř
  • Špejle

Na dozdobení: ledový salát, rajče, bílá cibule

Do misky si připravíme dip, jehož základem je řecký jogurt, najemno nakrájený česnek a bylinky. Při přípravě kebabu si cibuli, papriky a bylinky postupně nakrájíme najemno, smícháme s mletým masem a dochutíme solí a pepřem. Necháme 2 hodiny odpočinout, pak tvarujeme na špejli do tvaru kebabu. Dáme na rozpálený gril a ogrilujeme ze všech stran do zlatova. Nakonec na grilu prohřejeme tortillu, sundáme z grilu a přidáme připravenou zeleninu (salát, rajče cibuli), na kterou položíme kebab bez špejle, zakapeme dresinkem a vše zabalíme.

Vepřová krkovice se salátem s dipem z grilované zeleniny
Co budeme potřebovat?

64ca15420399bblobid0.jpg

Na maso:

  • 4 plátky vepřové krkovice
  • Sůl
  • Pepř
  • Česnek
  • Rozmarýn

Na salát:

  • 500 g zralých rajčat
  • 500 g paprik
  • Sůl
  • Pepř
  • Vinný ocet

Na dip:

  • 300 g upečených a semletých paprik (mohou být loupané)
  • 50 ml olivového oleje
  • Sůl
    Pepř

Vepřovou krkovičku osolíme, opepříme a dáme na řádně rozpálený gril. Opečeme z obou

stran, dle teploty grilu, která by měla být cca 220 C°. Grilujeme zhruba 4 minuty z každé strany. Následně maso vyndáme a dáme do pekáčku s rozehřátým olejem, česnekem a bylinkami. Teplota olej by měla být zhruba 55 C°. V této lázni maso necháme odpočívat zhruba 10 minut. Poté je na řadě salát. Zeleninu nakrájíme a ochutíme dipem, který připravíme následujícím způsobem. Do kastrolu dáme olej a zahřejeme. Přidáme sůl, pepř a rozmixované papriky, lehce povaříme, necháme vychladit a smícháme s připraveným salátem.

Grilované tofu a cous cous se zeleninou
Co budeme potřebovat?

64ca164739972obrazek.jpg

  • 400 g tofu (nebo tempeh)
  • Olivový olej
  • Bylinky
  • Citrón

Na cous cous:

  • 300 g cous cousu
  • 100 ml olivového oleje
  • 200 g cukety
  • 100 g lilku
  • Citrón
  • Sůl
  • Vinný ocet
  • 200 g cizrny

Cuketu a lilek nakrájíme na malé kostičky. Následně dáme na rozpálený gril a vše opečeme. Do misky nasypeme cous cous, přidáme zbytek olivového olej a osolíme. Cous cous promícháme a zalijeme vařící vodou. Přiklopíme a do hotového cous cousu přidáme grilovaný lilek, cuketu a uvařenou cizrnu. Dochutíme citrónem, vinným octem a v případě potřeby i solí. Mezitím tofu (popř. tempeh) nakrájíme na plátky nebo větší hranolky, pokapeme olejem, dochutíme solí a ogrilujeme rovnoměrně ze všech stran. Servírujeme zakapané olivovým olejem společně s cous cousem.

Grilované jahody s balsamicem a pepřem
Co budeme potřebovat?

64ca16738cb24obrazek.jpg

  • 500 g jahod
  • Pepř
  • Balsmaico
  • 50 g cukru
  • 100 g másla

Do pánve dáme část másla, přidáme cukr a vše necháme rozpustit. Poté přidáme jahody, které si předem opečeme na grilu. Dochutíme balsamicem, pepřem, a nakonec zjemníme máslem

Náš tip: Doporučujeme vyzkoušet značku K-Mistři od fochu z Modletic!, kterou najdete v Kauflandu. Hitem letošní sezóny je burger z vinné klobásy. Pro milovníky typických burgerů nabízí K-Mistři od fochu z Modletic! kvalitní mleté maso a zastánci klasiky jistě ocení šťavnatou krkovičku. Na gril patří také různé druhy sýrů, klobásky ale třeba i tofu. Širokou nabídku má značka Let´s BBQ dostupná taktéž v Kauflandu. Třeba goudu na gril koupíte hned ve třech variantách, klasická, tomato-basil a komu by nestačilo horké letní počasí tak i ostřejší varianta paprika-chilli. Značka K-take it veggie pak nabízí veganskou alternativu v podobě zmíněného tofu. Do křupava připravenému tofu doplněnému o čerstvou bazalku nikdo neodolá!