Kokosové mléko
Do kokosu vrtačkou vyvrtejte díru (nebo hřebíkem a kladívkem) a vylejte kokosovou vodu do mixéru. Potom nožem odřezejte kokosovou dužinu, nakrájejte ji na menší kousky a mixujte společně s vodou, dokud nevznikne hladká tekutina. Tu přepasírujte přes plátýnko.


TIP: Chcete-li výraznější chuť mléka, které můžete použít třeba do pečení, rozmixujte sušený kokos s vodou.

Rýžové mléko
Rýži propláchněte a vařte do změknutí zhruba 15 minut. Poté ji i s vodou vlijte do mixéru. Jestliže máte výkonnější stroj, zmáčkněte funkci smoothie. Po pár minutách vznikne kaše, kterou zřeďte vodou a výslednou směs přepasírujte přes plátýnko.


TIP: Pokud se vám zdá mléko bez chuti, přidejte do něj trochu cukru.

Mandlové mléko
Na mandlové mléko budete potřebovat jeden hrnek mandlí, nejlépe těch se slupkou.  Nechte je přes noc namočené ve vodě. Potom je propláchněte, dejte do mixéru s vodou a poté přepasírujte přes plátýnko. Ochutit ho můžete například vanilkou či skořicí.


TIP: Mandlové mléko je výborné třeba k cereáliím a vydrží v lednici 3-4 dny.

Čtěte také:

Reklama