Řízky jsou snad jedním z nejoblíbenějších jídel pro děti i dospělé. Znáte někoho, kdo je nemá rád? Já tedy ne. Ať je to řízek kuřecí, nebo vepřový, s bramborovým salátem, kaší, nebo bramborami s kouskem másla či chlebem. Ale co tentokrát zkusit řízky obalit v něčem jiném než je obyčejné strouhance?
Použijte křupavé kukuřičné lupínky - cornflakes! Získáte křupavou kůrčičku se zajímavou chutí. S tou si můžete pohrát také přidáním přísad do mouky nebo vajíčka, ve kterých budete řízky obalovat.
Tipy na dochucení
- do mouky přidejte sladkou nebo pikantní papriku nebo chilli koření
- do vajíčka rozmačkejte česnek
- do vajíčka všlehejte trochu pikantní barbecue omáčky
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky, silné asi 1,5 cm. Osolíme a můžeme také lehce opepřit. Kousky obalíme ze všech stran v mouce.
Z mouky přesuneme maso do misky s rozšlehaným a lehce osoleným, případně jinak ochuceným, vajíčkem. Opět obalíme tak, aby bylo vajíčko na celém mase.
A poslední vrstva - cornflakes. Ty lehce rozdrtíme, stačí rukou. Tak, aby v misce byly větší i menší kousky. Přimačkáme na maso.
Obalené řízečky dáme na talíř a připravíme si pánev. Použijeme pánev s nepřilnavým povrchem a smažíme na oleji nebo na sádle.
Řízečky smažíme z obou stran dozlatova. Doba smažení záleží na tloušťce masa, většinou okolo 5 minut z každé strany.
Z pánvičky přendáme řízky na talíř s papírovou utěrkou nebo ubrouskem, které odsají přebytečný tuk. Podáváme s bramborovou kaší, nebo jen tak s chlebem či zeleninou.
Dobrou chuť přeje elly.
Nový komentář
Komentáře
Klidne tomu muzete rikat kukuricne lupinky :-(
Nám to dělaj ve škole v jídelně a jsou výborný !!!
To vypadá dobře
hned bych si dala
Už jsem je dělala a je to moc chutné. S tím kokosem to zkusím také, díky za tip
.vypadaji sice skvěle, ale myslim, ze klasika je klasika
Tak takovéhle řízečky bych si dala
Tohle jsem ještě neměla to budu muset udět cornflakes u nás máme rádi do strouhanky přidávám občas kokos taky je to moc dobré
Dělám něco podobného, ale kousky obaluji v bílém jogurtu s kari, potom v cornflakes a dám péct do trouby.
mňam to bych si dala určitě to vyzkouším
dobry ,ale muj chlap by to nejdel
zkusím
Taky je ráda dělám
pekla jsem je i v troubě bez oleje a taky byly super
MŃám !!!!
Mňam! Hned bych si dala. Myslím, že už vím co budu o víkendu vařit. Mám poslední dobou problém něco vymyslet, mám pocit, že vařím stále stejná jídla.
děláváme, dobrota, hned se po nich zapráší
Zkusím, pořád se na to chystám. Ale mám obavu, že mi to bude opadávat při smažení....
jsou křupavější, než ve strouhance - moc dobré
Jednou už jsem to zkoušela. Dokonce kdysi taťka experimentoval a obalil maso v paprikových chipsech. Nebo do strouhanky přidat nasekané arašídy. Možností je několik a je dobré to občas obměnit a není pořád to samé. Jinak díky za tip na oběd. Kdo má furt vymýšlet co vařit