bylinkové máslo z medvědího česneku

Bylinkové máslo je velká pochoutka ať už do něj použijete jakékoliv bylinky. Je zajímavé namixovat si pokaždé jiné složení a vychutnávat si máslo třeba jen na čerstvém pečivu nebo si nechat máslo rozpustit na grilovaném steaku. Kousek můžete přidat k pečenému kuřeti nebo na něm osmahnout vajíčka.

Poslední bylinkové máslo, které jsem vyrobila, bylo z medvědího česneku. Přidala jsem k němu trochu petrželky a mořskou sůl. Nic jiného není potřeba. Jak si takové máslo vyrobíte doma?

  • 1 kostka změklého másla
  • sůl podle chuti
  • hromádka nasekaného medvědího česneku
  • trocha nasekané zelené petrželky

bylinkové máslo

Připravíme si kostku změklého másla a nasekaný medvědí česnek.

zelená petrželka

Můžeme přidat i další bylinky. Výborná je trocha nasekané zelené petrželky. Skvěle chutná, když do části hotového másla přidáte ještě trochu nastrouhaného parmezánu.

bylinkové máslo

V míse smícháme kostičky másla, sůl a zelené bylinky. Se změklým máslem to jde snadno, za chvíli máte hotovo.

bylinkové máslo

Nyní si musíme z hmoty vyrobit nějaké hezké tvary. Ideální jsou tvořítka, o kterých jsme nedávno psali. Ty stačí vyložit potravinářskou folií nebo folií na semifreda a napěchovat do nich bylinkové máslo. Teď už jen dáme zchladit do lednice, ideálně do druhého dne.

bylinkové máslo

Kdo nemá tvořítka, může z másla uválet váleček, který ještě obalíme v nasekaném medvědím česneku. Utáhneme do potravinářské folie a také necháme do druhého dne v lednici.

bylinkové máslo

Na druhý den vyklepneme z tvořítka, odstraníme folii a můžeme podávat. Třeba jen tak na čerstvou bagetu.

bylinkové máslo a steak

Nebo nechat rozpustit na čerstvě ugrilovaný steak.

A takhle krásně vypadají má bylinková másla.

bylinkové máslo

Dobrou chuť přeje elly.

Čtěte také: