Bylinkové máslo je velká pochoutka ať už do něj použijete jakékoliv bylinky. Je zajímavé namixovat si pokaždé jiné složení a vychutnávat si máslo třeba jen na čerstvém pečivu nebo si nechat máslo rozpustit na grilovaném steaku. Kousek můžete přidat k pečenému kuřeti nebo na něm osmahnout vajíčka.
Poslední bylinkové máslo, které jsem vyrobila, bylo z medvědího česneku. Přidala jsem k němu trochu petrželky a mořskou sůl. Nic jiného není potřeba. Jak si takové máslo vyrobíte doma?
- 1 kostka změklého másla
- sůl podle chuti
- hromádka nasekaného medvědího česneku
- trocha nasekané zelené petrželky
Připravíme si kostku změklého másla a nasekaný medvědí česnek.
Můžeme přidat i další bylinky. Výborná je trocha nasekané zelené petrželky. Skvěle chutná, když do části hotového másla přidáte ještě trochu nastrouhaného parmezánu.
V míse smícháme kostičky másla, sůl a zelené bylinky. Se změklým máslem to jde snadno, za chvíli máte hotovo.
Nyní si musíme z hmoty vyrobit nějaké hezké tvary. Ideální jsou tvořítka, o kterých jsme nedávno psali. Ty stačí vyložit potravinářskou folií nebo folií na semifreda a napěchovat do nich bylinkové máslo. Teď už jen dáme zchladit do lednice, ideálně do druhého dne.
Kdo nemá tvořítka, může z másla uválet váleček, který ještě obalíme v nasekaném medvědím česneku. Utáhneme do potravinářské folie a také necháme do druhého dne v lednici.
Na druhý den vyklepneme z tvořítka, odstraníme folii a můžeme podávat. Třeba jen tak na čerstvou bagetu.
Nebo nechat rozpustit na čerstvě ugrilovaný steak.
A takhle krásně vypadají má bylinková másla.
Dobrou chuť přeje elly.
Nový komentář
Komentáře
každý rok dělám máslo a pesto z medvědího česneku,je zdraví a chutná moc dobře
Bylinkové máslo děláme už dlouho, stačí zabalit do strečky a na chvíli šoupnout do mrazáku. A pak už jen mít kus flákoty dobrého masa a na něj položit máslo, mňam
Bylinkové máslo krásně dochutí a zjemní pokrmy...mám moc ráda.Medvědí česnek nám už pěkně roste v lese tak hurána procházku pro mňamku
DCOlga — #3
- a co nevábného je na usekané zelené nati?
Teď jsem z lesa přivezla dvě plné tašky česneku. Tam je nádherně
Krása!
Nádhera!!!!! Krásné fotky!!
vypadá to nevábně
to vypadá velice pěkně, měla bych vyzkoušet

opravdu výtečné, kdo má zdroj česneku, ať neváhá, sezóna je v plném proudu.