Foto: Alena Kolaříková
Jednoduchému základnímu receptu stačí pouze dvě suroviny. Vejce a brambory.
Uvařené brambory nakrájejte na tenké plátky. Můžete je ochutit oblíbenou směsí koření. Dejte je opékat na pánev s kapkou olivového oleje nebo kouskem sádla. Opékejte na střední teplotu, pěkně dokřupava. Občas promíchejte.
Mezitím si v misce rozšlehejte vajíčka. Na středně velkou pánev 3 vejce. Ochuťte je solí a pepřem. Až jsou brambory dokřupava opečené, pěkně je po pánvi rozprostřete a zalijte je rozšlehanými vejci.
Teplotu snižte a nechejte vejce pomalu ztuhnout. Kdo chce, můžete ještě posypat sýrem a před podáváním najemno nasekanou jarní cibulkou nebo bylinkami.
Tip: Když vám zbyde nejrůznější zelenina nebo máte rádi třeba olivy, nebojte se je k omeletě přidat. Ale pak už z oblíbené české selské omelety uděláte španělskou tortillu :-) Výborné je také zpestření křupavou slaninou nebo opečenou šunkou.
Bramborová tortilla se zeleninou
Foto: Alena Kolaříková
Rychlé a levné farmářské brambory
Foto: Jana Nováková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
přidávám i kolečka klobásy
Také tak spotřebovávám brambory když zbydou nebo uvařím česnečku s bramborem. Nikdy nic nevyhazuji.