18_stories.jpg (190 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Jednoduchému základnímu receptu stačí pouze dvě suroviny. Vejce a brambory.

Uvařené brambory nakrájejte na tenké plátky. Můžete je ochutit oblíbenou směsí koření. Dejte je opékat na pánev s kapkou olivového oleje nebo kouskem sádla. Opékejte na střední teplotu, pěkně dokřupava. Občas promíchejte.

Mezitím si v misce rozšlehejte vajíčka. Na středně velkou pánev 3 vejce. Ochuťte je solí a pepřem. Až jsou brambory dokřupava opečené, pěkně je po pánvi rozprostřete a zalijte je rozšlehanými vejci. 

Teplotu snižte a nechejte vejce pomalu ztuhnout. Kdo chce, můžete ještě posypat sýrem a před podáváním najemno nasekanou jarní cibulkou nebo bylinkami.

Tip: Když vám zbyde nejrůznější zelenina nebo máte rádi třeba olivy, nebojte se je k omeletě přidat. Ale pak už z oblíbené české selské omelety uděláte španělskou tortillu :-) Výborné je také zpestření křupavou slaninou nebo opečenou šunkou.

Bramborová tortilla se zeleninou

1.jpg (109 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Rychlé a levné farmářské brambory

2.jpg (23 KB)

Foto: Jana Nováková

Zapečené brambory s masem

3.jpg (98 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama