Nic naplat, podzim je tady. Moc teplých dnů nás už asi nečeká, a tak nám možná přijde vhod šálek lahodného čaje. Vychutnejte si ho, my vám poradíme, jak!
Čaj je původem z Číny, podle některých legend ho tu lidé pili už víc než dva tisíce let před Kristem. Jisté je, že se z rostliny zvané čajovník sklízí lístky, ty se pak suší a posléze připravují jako lahodný nápoj. Ten nás v chladném počasí zahřeje a příjemně naladí.
Dnes máme velké množství druhů čaje, suší se kdeco, máme tak čaje od černých přes zelené, bílé, rooibosy až po ovocné a bylinkové. Co chuť, to možnost jiného čaje.
Náš teď ale bude víc zajímat, co si můžeme pořídit k přípravě čaje. Lépe nám poslouží naše FOTOGALERIE (14 snímků):
A jako tip mám pro vás ještě speciální recept na čaj. Když byly děti malé, chutnal jim, tak doufám, že si ho taky uděláte. Je plný vitaminů!
Podzimní čaj plný vitaminů
Potřeby:
- Hrst šípků (čerstvých nebo sušených)
- Pár lístků máty (čerstvé nebo sušené)
- Šťáva z citrónu a pomeranče
- Med
- Voda
Postup:
Šípky trochu rozdrtíme, aby se z nich vyvařilo co nejvíc vitamínů, a dáme je na pár minut vařit do vody. Nesmí se vařit dlouho, jinak vitamíny zničíme. Po vypnutí přidáme lístky máty a necháme tři minuty louhovat. Nakonec čaj scedíme sítkem. Když už není horký, přidáme do něj šťávu z pomeranče a citrónu (podle chuti) a med.
Hezké podzimní posezení u čaje!
Zdroj fotek: www.fler.cz (první 4 fotky) a www.butlers.com (ostatní)
Nový komentář
Komentáře
Ano,konvic na čaj je všude dost,ovšem jen málokterá splňuje svůj účel - totiž aby se čaj z ní naléval bez toho,aby to teklo a kapalo všude kolem.Návrháři o tom asi moc nepřemýšlejí.Mě přijde nejvhodnější bílá konvice s nápisem Tea.
Já tedy šípkový nemusím,ale jednou za čas. Určitě vyzkouším,jen ty šípky musím jít někam pohledat.