Čerstvost, zralost, původ, žádné náhražky, poctivé značení... Někdy se vyplatí investovat svůj čas a občas i o něco víc peněž do toho, co je zaručeně dobré. Protože vysoká cena neznamená vždy nejvyšší kvalitu. A co je také velmi důležité? Nezapomínat na to, že máme u nás doma, v České republice, mnoho pokladů, tedy kvalitních potravin.
Na webu akademiekvality.cz vám odborníci ze všech možných oblastí radí, na co se soustředit při výběru například mouky, chleba, šunky, ovoce a zeleniny, vajec a spousty dalších potravin.
ajko.jpg

5a859e688fc49obrazek.jpgČerstvost – a co dál?
Z výzkumů vyplývá, že u většiny potravin klademe důraz především na čerstvost, kvalitu a cenu. Do hry vstupují další důležité faktory jako biokvalita, země a místo původu, konkrétní značka, tradice, ale také informace o složení. A jsme zpátky u kvality obecně. Právě složení výrobku často představuje největší problém pro člověka neznalého věci. My ovšem víme, kde hledat vysvětlení a doslova návod k použití!

Bohatství je ve znalostech!
Je velmi důležité, aby naše strava byla bohatá na živiny a abychom si uměli v obchodě vybrat opravdu kvalitní výrobky. Pokud vás tedy občas napadají otázky typu „Je lepší chléb kváskový´ nebo z droždí?“, nebo „Jak poznám náhražky sýrů?“, případně „Podle čeho vybrat kečup a z kolika rajčat by měl být?“, potom je nejvyšší čas, abyste pravidelně sledovali webové stránky akademiekvality.cz, kde najdete nejen většinu odpovědí, ale také souhrnné informace o značkách kvality. A co na stránkách také nechybí? Přece rychlé, chutné a nápadité recepty.

Naše loga kvality vám napomohou při výběru opravdu kvalitních potravin:
5a859e277ef18obrazek.jpg