Hera sobotní škola pečení vám přináší super tipy!
sůl, pepř
Varianta náplně:
2 lžíce Rama Culinesse
2 stroužky česneku
1 cibule
sůl, pepř, drcený kmín
všechny suroviny smícháme, náplní potřeme rozválený plát těsta a svineme
můžeme ho pak rozkrájet také na 6–8 menších obdélníků. Poklademe šunkou, potřeme náplní a svineme. Přemístíme na plech vymazaný tukem nebo vyložený pečicím papírem. Povrch několikrát propíchneme vidličkou, aby se při pečení nedělaly bubliny. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem.
Pečeme při
Malé rolky můžeme podávat vcelku nebo zabalit na svačinu.
Těsto:
5 lžic studené vody
sůl, bílý pepř
vejce na potření
sezamové semínko na
posypání
Náplň:
špenátu
2 stroužky česneku
Příprava: 40 minut
Pečení: 30 minut
Chlazení: 30 minut
Pečení je radost, HERA je pečení.
Více na www.hera-peceni.cz nebo na infolince 844 222 844.
CHCETE SE POCVIČIT V CUKRÁŘSKÉM UMĚNÍ A POTĚŠIT DĚTI V DĚTSKÝCH DOMOVECH?
NYNÍ SE PŘIPRAVUJÍ LEKCE ŠKOLY PEČENÍ - KOLÁČE (19. 5.) A DORTY (9. 6.)
PŘIHLASTE SE A MŮŽETE BÝT PŘI TOM. VŠE NA http://www.hera-sobotni-skola-peceni.cz/?hera
Nový komentář
Komentáře
No tak to vyzkouším! Díky za tip
Amálie 14.: To zní hodně dobře
Do náplně jsou dobré
i spařené listy kopřiv-chutnější než špenát.
Amálie: děkuji za nápad, jdu do obchodu a nakoupím
závislá na čokoládě: Já taky. Mohlo by vám chutnat i tohle: špenát, strouhaný sýr, hustá zakysaná smetana, česnek, sůl, pepř. Vyválím obdelníky, na jednu polovinu dám tuhle náplň, druhou cikcak prořežu, okraje potřu vajíčkem, přehnu, slepím, vršek potřu vajíčkem. Upeču, sežeru.
Amálie:děkuji, vyzkouším, špenát se synem milujeme
Unilever?
Mňam, to jsou dobrůtky
Nezní to vůbec špatně špenát, šunka, kečup.......
U mě vítězí náplň z hub a/nebo špenátu
závislá na čokoládě: Zkus jako nádivku rozemlít šunku nebo zbytek pečeného/vařeného masa, spařený špenát (nebo přidat dobře okapaný mražený), smíchat to se strouhaným sýrem a dle chuti dokořenit.
Nebo dělán na pánvi z mletého masa pálivější směs. Lepší je ji dělat s předstihem, aby byla vychladlá.
Amálie:naprostý souhlas, já to dělám úplně stejně. Rozválím listové těsto, kečup,šunka,sýr,salám a nebo to, co je doma, zatočit, nakrájem a šup do trouby. Dělám to ze 3
listových těst a kolikrát ani neochutnám
Tak tohle si schovám. Vypadá to hodně jedle. Kde je maso, česnek a špenát, tak to nemůže mít chybu
.
gerda: Tenhle úhel pohledu jde mimo mne.
Amálie: máš pravdu, že je to hodně rychlé a žravé. Ale listové těsto je strašně tučné a když dáš do toho ještě něco dovnitř
Slané záviny? Hmmm. Mám ráda z listového těsta. Na vyválený plát nandám, co je po ruce, zatočím, zchladím, nakrájím na kolečka a upeču.
Okamžitě jsou doslova sežrány.
ja jsem lenoch, takze slane zaviny delam z kupovaneho listoveho
Na slané pečivo se mi zdá lepší kynuté těsto. Není tak tučné, tak nemá člověk výčitky, když je kalorická náplň. A kynuté je stejně nejchutnější