Tyto chvíle jsou bohužel často vykoupeny pálením žáhy druhý den. Ale proč? Proč právě po grilovačce přichází pálení žáhy?
Rizikovými faktory totiž jsou tučná smažená a kořeněná jídla i čerstvý chléb. Příčinou může být i alkohol nebo kouření. Obě tyto látky mohou snižovat napětí dolního jícnového svěrače a tím zpětný reflux žaludečních šťáv podporovat. Alkohol také zvyšuje kyselost žaludku.

Co vám to připomíná?

Skoro jako kdybych vám popisovala menu klasické grilovací párty. Ale jaké je to slibované řešení? Možností je několik. Můžete užívat inhibitory protonové pumpy, typickým zástupcem této skupiny léků je omeprazol. Doporučené užívání je minimálně 14 dní 1x denně. Dále jsou k dispozici antagonisté H2 receptorů a antacida, u kterých můžete volit mezi sirupem a tabletami. Sirupy jsou velmi oblíbené, oni vás jakoby pohladí v krku a žaludku, rozdíl cítíte okamžitě. Někdy ale bývá problém lahvička, ne každý je s sebou chce nosit.
Proto letos přibyla v nabídce i možnost pořídit se sirup na pálení žáhy v sáčcích. Jeho název je GASTROTUSS®, v kyselém prostředí žaludku vytvoří alginát hořčíku, obsažený v Gastrotussu gelovou bariéru na povrchu žaludečního jezírka. Tato ochranná vrstva chrání jícen před podrážděním kyselým obsahem žaludku.

Ale zpátky na začátek. Přežijte letos grilovačku bez pálení žáhy s GASTROTUSSEM®!

Více informací a nákupu na Apotek.cz

Více na Gastrotuss.cz

Reklama