Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- zbylé pečené vepřové maso (ideálně trochu tučnější)
- jarní cibulka
- kremžská hořčice
- sůl a pepř
- drobnější škvarky
- sterilované okurky
- můžou být čerstvé bylinky
- česnek podle chuti
Postup
Cibuli nakrájejte najemno, včetně zelených částí. Maso rozmixujte s česnekem. Dochuťte a dolaďte podle sebe. Hořčice může být i jiný druh. Okurky nastrouhejte najemno. Někdo přidává i vařené vejce, ale není to nutné.
Mažte na pečivo a můžete ozdobit sterilovanou okurkou, nakládanými paprikami nebo čerstvou zeleninou.
Dobrou chuť přeje Elly.
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
pomazánku z pečeného masa dělával moje maminka, už jsem ji spoustu let nejedla, možná někdy zkusím a uvidím jaký ohlas to bude mít v rodině
Tuto pomazánku děláme (jen bez škvarků a s plnotučnou hořčicí), je skvělá