Baví vás náš seriál článků o využití různých druhů octů v kuchyni? Pokud ano, máme pro vás další inspiraci. Naše spřátelené blogerky měly možnost testovat Bzenecké octy. Podívejte se na jejich stránky, jak si octy v kuchyni poradily a do jakých receptů je využily:

Blogerka Vendula využila sklizený čerstvý kopr tak, že si jej zavařila na zimu. Protože je k zavaření nutné použít ocet, sáhla po kvalitním, Bzeneckém octu, obsahujícím navíc karamel a voňavý estragon.. Její recept najdete na jejím blogu zde.

Naše redaktorka rubriky Vaření, Elly připravila s jemnější lehce nasládlejší chutí Balzamikového octa hned dva recepty, které vás mohou inspirovat při grilování:

Tuňákový steak s brambory a zeleným chřestem

Vepřová panenka se švestkami a anglickou slaninou

Octy patří k salátům z čerstvé zeleniny. Adriana Martinovičová využila využila Bzenecký bílý vinný ocet pro přípravu salátu s exotickým názvem Budha bowls.

Blogerka Jana a její maminka na přípravu salátů doporučují mít doma několik druhů octů. A protože testuje partu Bzeneckých octů, je z čeho si vybírat! Zkoušeli jste je? Podle Jany se dají použít i na ovocné saláty!

Jana alias Solnička v kuchyni vysvětluje svým čtenářkám, na co je jaký ocet vhodný, protože octy mají v kuchyni velké uplatnění do řady pokrmů.

Náš tip: Podívejte se na stránky zde a najdete spoustu tipů a rad pro využití octa v domácnosti. Budete překvapeni, že využití některého z octů může vaším pokrmům dodat nový rozměr chutí!

Přečtěte si také:

Reklama