Potřebujete:
fazole v tomatě (plechovka), případně směs, kde je i kukuřice
klobásku nebo kabanos (uložené v mrazničce)
pár brambor (obejdeme se bez nich)
cibule
sádlo nebo olej
trochu zakysané smetany na ozdobu (nemusí být)
nastrouhaný sýr
vejce
pečivo
sůl a pepř podle chuti
Pokud přidáváme i brambory, tak je nakrájíme na tenké plátky nebo malé kostičky a přidáme hned s klobásou. Prodlouží se nám ale doba varu (před přidáním fazolí), dokud nebudou brambory měkké. Dochutíme podle sebe solí, pepřem, sladkou paprikou nebo jiným kořením.
Na talíři můžeme zdobit kopečkem kysané smetany a strouhaným sýrem.
Kdo chce, může si k téhle dobrotě připravit i „volí oko" a jako přílohu volíme pečivo.
Máte čas a nechcete vařit z polotovarů? Namočte si den předem fazole, uvařte je a přidejte do guláše místo fazolí v plechovce. Přidejte kečup nebo rajský protlak. Kdo si chce opravdu vaření vychutnat, oloupe rajčatům slupku, nakrájí je na kostičky a přidá do guláše místo protlaku.
Jaké rychlovky máte ve svém jídelníčku vy? Dokážete pohostit nečekanou návštěvu?
Nový komentář
Komentáře
vyzkouším
dobrej napad hned ho vyzkousim
guláš v jakékoli podobě můžeme
gerda — #6 Souhlas gerdou
Tenhle gulášek určitě vyzkouším
já bych se bála i ty z konzervy...že to bude mít následky...
Fazolový gulášek je dobrota.Dělám i já.
A co maso. A tohle bude asi ne¨ěco pro nadýmání.
GULÁŠE Z FAZOLÍ DĚLÁME ,JE MOC DOBRÝ.
Tohle děláme. Fazole v konzervě jsou sice fazole v konzervě, ale ta šťáva z nich dobře dochucuje a navíc nejsou tak zkázonosné
*modra: právě že z těch konzerv nejsou. Mám luštěniny strašně ráda, ale ty normální prostě nemůžu. Přišla jsem na to, že ty z konzervy jsou jaksi šetrnější k zažívání.
a pak ty prdy :-)
přítel tohle kuchtí tak jednou do měsíce :)
To může být dobrá rychlovka, už mám uloženo a vyzkouším.
moc dobrý nápad pohoštění pro hosty
tohle dělávám dost často, jen přidávám do cibulového základu 1-2 zeleninové papriky a ke konci přípravy i nakrájená rajčata. Snažím se, aby tam byly i vitamíny.