Nedostatek jídla není v současné době v našich krajinách tématem, o kterém by se hojně diskutovalo. I tak je nutné dodat, že tento problém existuje a pandemie spojená s onemocněním covid-19 přispěla k jeho zhoršení. Po celém světě jsou oblasti, kde je přístup k jídlu každodenní výzvou. Organizace pro výživu a zemědělství Spojených národů odhaduje, že do roku 2050 bude muset světová produkce potravin vzrůst o 70 %, aby uspokojila potřeby budoucí populace.[1] K dosažení tohoto cíle bude nutné zdvojnásobit produkci potravin, při čemž se potravinářský průmysl bude muset vyrovnat s nárůstem populace a zároveň poklesem dostupnosti půdy, vody a energetických zdrojů.
herba2.jpg

Bílkoviny rostlinného původu: zdravá alternativa

Při dodržování pravidel zdravého životního stylu je zásadní konzumace bílkovin. Rostlinné bílkoviny jsou na rozdíl od živočišných přirozeně bez cholesterolu a mají relativně nízký obsah nasycených tuků.[2] Z hlediska udržitelnosti jsou tedy ideální volbou právě rostlinné bílkoviny, zejména sója.[3]

Věděli jste, že na zemědělské půdě o rozloze jednoho akru (4047 m2) je možné vypěstovat až 161 kg sójového proteinu?

Herbalife Nutrition, přední společnost v oblasti výživy, se zavázala hrát svou roli v oblasti udržitelnosti. Posledních 40 let se společnost drží v popředí ve využívání rostlinných bílkovin ve svých nejprodávanějších produktech. „Neustále se snažíme zlepšovat a naplňovat naši roli v oblasti udržitelnosti. Stavíme při tom na zkušenostech z minulých let a podnikáme další kroky k využívání nových a inovativních rostlinných bílkovin pro výrobu nových produktů, jako je například Tri Blend,“ uvádí Martin Veselý, Country manager společnosti Herbalife Nutrition pro Českou republiku a Slovensko.
herba1.jpg
Společnost Herbalife Nutrition také zahájila kampaň s názvem „Nutrition for Zero Hunger“ (v překladu: Výživou k nulovému hladu), jejímž cílem je zvýšit povědomí o problémech spojených s plněním druhého z Cílů udržitelného rozvoje Společenství národů, který zní „Konec hladu“. Řešení podvýživy ve všech jejích formách představuje globální výzvu. Rostlinná strava dodává lidskému tělu zdravější zdroj bílkovin než strava živočišná, a zároveň pomáhá chránit životní prostředí a snižovat emise uhlíku, které přispívají ke změně klimatu.

V rámci svého programu celkové udržitelnosti usiluje společnost Herbalife Nutrition také o snížení odpadu v rámci celého podnikání, včetně odstraňování plastů z obalů, větší recyklace a omezení dopravy za účelem snížení skleníkových plynů.



Foto: Herbalife Nutrition

Herbalife Nutrition a udržitelnost v číslech

  • Prostřednictvím prodejních center po celém světě bylo recyklováno více než 200 000 kg plastů.
  • Snížení počtu zásilek mezi výrobními závody ušetřilo 1,3 milionů km, a tím došlo ke snížení produkce CO2 o 500 000 g/km.
  • Plastové tašky byly nahrazeny papírovými ze 100 % recyklovaného materiálu, což předešlo vzniku 25 000 kg plastu.
  • Nahrazení papírové verze směrnic a návodů digitální formou přineslo úspory 89 000 kg papíru ve 27 zemích regionu EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika).
  • Z reklamních předmětů bylo odstraněno 5900 kg plastových obalů.
  • Zkušební sady jsou vyráběny ze 100 % recyklovaného plastu (úspora 2250 kg plastu) a členské balíčky obsahují o 80 % méně obalů.
  • Při balení je využíváno o 50 % méně plastových výplní z recyklovaného materiálu.
  • Od roku 2015 dochází k postupnému snižování objemu plastového obalu u klíčového produktu Formula 1. Celková úspora činí 1,4 milionů kg plastu.
  • Výměna krabice pro skladování proteinových tyčinek přinesla úsporu 480 kg plastu.
  • Obal produktů řady Herbalife Skin s objemem 50 ml byl zmenšen o 40 %.

[1] Organizace pro výživu a zemědělství Spojených národů (2009), http://www.fao.org/news/story/en/item/35571/icode/
[2] Česká veganská společnost, http://veganskaspolecnost.cz/vyziva/bilkoviny/
[3] Herbalife Nutrition, https://iamherbalifenutrition.com/social-responsibility/plant-based-diets-help-planet/
 

Reklama