Zajímá-li vás, milé čtenářky, jestli členové redakce magazínu Žena-in.cz musí mít jídlo na talíři pěkně esteticky upravené, anebo zbaští cokoli, co dostanou, podívejte se na tuto novinku...
Jestli vás, milé čtenářky, stejně jako mě zajímá, jak to mají s úpravou pokrmů na talíři členové naší redakce, jste ve správném článku!
Osobně jsem vždy razil teorii, že v žaludku se jídlo beztak smíchá, ale čím jsem starší, tím více oceňuji nazdobené pokrmy. A co ostatní? Položil jsem jim jednoduchou otázku...
Musíš mít jídlo na talíři načančané?
Eva Dömeny (redaktorka)
Je mi to v podstatě jedno. Pokud je to dobré jídlo, které mi chutná, tak může být v jakémkoli stavu.
Katka Vozková (grafička)
Myslíš, aby se mi jídlo líbilo i pohledem ? Samozřejmě. Člověk jí hlavně očima. :-) Je to taková oblbovačka na smysly. :-) Ale co znám, to načančané být nemusí, když vím, že je to dobré. To, co vařím doma, myslím.
Michaela Kudláčková (redaktorka)
Jím očima. Je mi příjemné, pokud jídlo vypadá dobře - hezky. Na druhou stranu chuťovou kvalitu to logicky nezachrání. Ráda stoluju, jím pomalu a mazlím se s jídlem. Pokud mám ale hlad, jsem schopná dlabat rohlíkem vlašák a kašlat na bonton i estetiku. Tam jde o život, a ten je přednější. :D
Klára Milošová (korektorka)
Pokud jím někde v restauraci, ráda potěším kromě žaludku i oko, samozřejmě. Když servíruji doma, moc to s úpravou talíře nepřeháním. Nemám ráda, když omáčka nebo šťáva ukápne na okraj talíře, nebo je všeho moc a talíř přetéká, takže na to dávám pozor. Taky je pro mě důležité, aby byl čistý a uklizený stůl bez drobků a „opatlanin“, často a ráda měním prostírání, mám různé barevné varianty, a snažím se mít celoročne na stole čerstvé květiny ve váze. To mi dělá největší radost.
Alexandra Stušková (redaktorka)
Někdy jídlo, které není načančané, chutná líp než přečančané, takže tohle neřeším.
Dana Svobodová (redaktorka)
Záleží na velikosti hladu. Někdy jsem schopna slupnout „v letu“ cokoliv, jen abych se alepsoň trochu zasytila... Ale kdybych si měla vybrat, určitě dám přednost jídlu pěkně upravenému na talíři. V restauracích je poslední dobou „móda“ jídlo ošidit na úkor „vycpávky“. Nacpat tam hromadu zelí nebo salátu, prostě něčeho levného, a k tomu dát kousek masa. Talíř pak vypadá bohatě, ale většina z toho se stejně nechá.
Téma dne 27. dubna 2011: Jíte i očima?
Posílejte mi své recepty s jednou fotkou, která prozradí, že jíte i očima. Načančejte jídlo tak, aby se na něj skutečně sbíhaly sliny!
- Vaše příspěvky čekám na redakčním e-mailu: redakce@zena-in.cz
- Do předmětu mailu uveďte heslo: JIME OCIMA
Pokud nejste kuchařinky, můžete na téma „jíte i očima?“ zaslat krátkou úvahu.
Za svůj příspěvek můžete získat dárek, totiž knihu receptů GOURMET a Sobotní školu pečení HERA (viz obrázek níže).
Chcete-li mít šanci na uveřejnění, příspěvky posílejte 27. dubna 2011 do 15.00 hodin.
Připomínám, že podmínkou uveřejnění receptu je jedna fotografie!
Nový komentář
Komentáře
DanaD — #46 jako sto zvířat
enka1 — #45 jako 2 zvirata?
DanaD — #44 víc
enka1 — #43 trpis jako zvire, ze?
haluška — #40 Tos mi neměla dělat
DanaD — #41
haluška — #40 a jeste kavicka
Síce takto neskoro večer sa už jesť nemá, takže inšpirácia odo mňa
.
predjedlo:
hlavné jedlo:
alebo
dzert na sladko:
na slano:
já tady slintám,dala bych si všechno,nejraději ty meruňkové knedlíky,mňam
kebulkaevulka — #16 Božííííí cedulka

DanaD — #36 provokatére
jastura — #35 kdyz je nouze nejvyssi ikostka cukru postaci
Lidi, já Vás nemám ráda, já z Vás mám hlad
monkee — #33 Teda monkee
mio — #17 Tak když už jsi po obědě, tak teď si dej něco málo ke kafi.
mio — #29 prosim te, ty takova zkusena matka nevis, ze se takove vzkazy musi psat na mista, ktera se tak snadno neodrou... treba na krk
Anai — #30 ja varim dietne, i ten bucek delam na vode
a vsude pisou, ze bily maso je zdravy
DanaD — #14 tak to těžko - ani teď hubená rozhodně nejsem a když jsem před 2 lety měla o 5-7 kg víc, než teď, cítila jsem se příšerně... Přiznám se ale, že by mi asi u Tebe asi už nechutnalo a hlavně by mi nebylo dobře - jakmile sním něco tučnějšího, cítím to - nezvyk. Stačí i polovina pizzy nebo příliš tučná ryba z obyčejnější restaurace. A knedlíky, guláš, omáčky... ne, možná by špízy bych mohla, ale jen nasucho. Zatím mi tady žádný obrázek neuchvátil.
DanaD — #26 dítě sebou smejkne a hned je půlka nepratelného telefonního čísla sedřená o štěrk
Olala, děvčata

To je na Velkou kuchařku Ž-in