• Obtížnost: jednoduché
  • Doba přípravy: asi 25 minut
  • Vystačí na: asi 3 sklenice o obsahu 350 ml

Přísady:

  • 650 g jahod (nakrájených na malé kousky)
  • 200 ml růžového vína
  • 1 balení Želírovacího cukru Extra 2:1 Dr.Oetker

Příprava:

1. Ve velkém hrnci dobře promícháme jahody s vínem a přidáme želírovací cukr. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2. Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

TIP: Lze připravit také ze zmrazených jahod (před zpracováním nutno rozmrazit). Výborně chutná s Panna Cottou Dr.Oetker.

Želírovací cukr Extra 2:1

Hotový želírovací produkt, nemusíte už přidávat cukr. Pro přípravu marmelád, džemů a želé, podporuje přirozenou chuť ovoce. Jedno balení (500 g) vystačí na zpracování 1 kg ovoce nebo 1 l ovocné šťávy a vaří se pouze 5 minut.
Hotový džem obsahuje přibližně 67 % ovoce.

Doporučeno používat při přípravě džemů se středně sladkým nebo středně zralým ovocem.

Doporučená maloobchodní cena: 36,90 Kč za 500 g.

Reklama