647ef9f65bab4obrazek.jpgFoto: Babiččina volba

Ingredience

Ingredience na korpus:

  • půl hrnku krupicového cukru
  • 1 hrnek dortové mouky Babiččina volba
  • půl kypřícího prášku
  • 1 vanilkový cukr
  • půl hrnku rozpuštěného másla
  • kůra z poloviny citronu
  • 2 vejce
  • půl hrnku mléka

Ingredience na krém:

  • 1 vanilkový pudink
  • 1 hrnek mléka
  • půl změklého másla (cca 125 g)
  • 4 lžíce cukru

Další ingredience:

  • 1 balení červené dortové želatiny
  • cukr
  • voda
  • jahody

Postup

Jako první připravte korpus. V jedné nádobě smíchejte suché ingredience a v jiné vyšlehejte ty tekuté. Smíchejte obě části v hladké těsto, a to nalijte do vymazané a vysypané dortové formy o průměru asi 22 cm. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut, nebo dokud korpus nebude hotový. Než se upeče korpus, připravte krém. Smíchejte pudinkový prášek s mlékem a cukrem, přiveďte k varu a za stálého míchání nechte co nejvíce zhoustnout. Hustý pudink odstavte, zakryjte potravinovou folií (aby se přímo dotýkala pudinku) a nechte vychladnout. Až vychladne pudink, vyšlehejte máslo do světlé pěny a postupně do něj zašleheje i pudink. Upečený a vychladlý korpus vyjměte z formy a tu umyjte a usušte. Poté do ní korpus vraťťe a navrstvěte na něj krém. Do krému poklaďte pokrájené jahody. Dort uložte na hodinu do lednice a poté připravte želatinu dle návodu. Oslaďte ji cukrem podle vlastní chuti. Až bude želatina chladná a začne pomalu tuhnout, nalijte ji na dort. Dort opět uložte do lednice a vyčkejte, než želatina úplně zatuhne.

Třeba vás zaujmout i tyto recepty:

Rebarborová bublanina s jahodami

5eb40d569a2bbbu3.jpg

Nepečený smetanový jahodový dort

val3.jpg