• Náročnost: jednoduché
  • Doba přípravy: asi 30 minut
  • Celkový čas přípravy: asi 45 minut
  • Vystačí na: asi 5 sklenic o obsahu 200 ml 

Přísady:

  • 700 g očištěných jahod
  • 300 g očištěné rebarbory
  • 350 g cukru krystal
  • 1/2balíčku Pektinu Dr. Oetker
  • 1 KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker

Příprava:

1. Do hrnce vložíme jahody a rebarboru nakrájené na menší kousky a rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré. Smícháme 1 balíčku Pektinu Dr. Oetker (10 g) s 2 polévkovými lžicemi cukru a přidáme k jahodové směsi. Směs přivedeme za stálého míchání do varu a asi 1 minutu důkladně povaříme.

2. Přidáme zbytek cukru, opět přivedeme do varu a za stálého míchání důkladně povaříme 5 minut.

3. Džem odstavíme a přidáme Kyselinu citrónovou Dr. Oetker.

4. Provedeme zkoušku tuhnutí. Na talířek kápneme 1-2 lžičky právě uvařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme do džemu ještě 1 zarovnanou lžičku kyseliny citrónové, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

5. Odebereme případnou pěnu a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme, obrátíme dnem nahoru a necháme asi 5 minut stát na víčku.

TIP: Na zkoušku tuhnutí použijeme talířek, který si dopředu vychladíme v chladničce. Rychleji tak zjistíme, zda džem tuhne.

Připravte si i Vy skvělý džem z čerstvých jahod a rebarbory s Pektinem Dr. Oetker. Pro Dr. Oetker připravila foodblogerka LaPetit.

Pektin Dr. Oetker

Rostlinný želírovací přípravek na zavařování džemů, marmelád a želé. Vyrobený z citrusových plodů.

Pektin Dr. Oetker:
- Doporučená MOC je 39,90 Kč za 20 g.
- Toto množství vystačí na 2 kg ovoce.
- Výrobek obsahuje citrusový pektin a je 100% rostlinného původu.
- Neobsahuje žádné konzervanty.

Jeden balíček Pektinu Dr.Oetker vystačí až na 2 000 g ovoce, ke kterému přidáte 700 až 1 000 g cukru podle toho, jak je ovoce zralé nebo podle toho, jak sladký džem budete chtít připravit. Pektin v džemu působí jako přírodní zahušťovadlo, díky kterému tak džem získá požadovanou konzistenci. Pektin Dr.Oetker je možné kombinovat s řepným i třtinovým cukrem.
 

Reklama