62b0a973ec423image.jpgZdroj foto: www.pernerka.cz 

Ingredience na knedlíky:

  • 200 g měkkého tvarohu 
  • 70 g špaldová celozrnná hladká Pernerka 
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • Jahody do knedlíků cca 9 ks

Na krém:

  • Rozmixované jahody

Postup:

Z ingrediencí na těsto vypracujeme lepivé těsto. Pak si rozmixujeme jahody. Je to akorát tak čas na to, aby se nám těsto krátce uleželo. 
Poté tvoříme v ruce kuličky (z tohoto množství jich máme cca 9), kuličky obalíme lehce v mouce a vytvoříme placku, do které zabalíme jahodu a vytvarujeme knedlík. Dáme na pomoučený talíř/vál. Vaříme ve vroucí vodě cca 6 minut, dokud knedlíky nevyplavou na hladinu hrnce. Podáváme teplé společně se studeným jahodovým pyré.

Nebo se pusťte do marmelády. Recepty najdte zde:

Jahodový džem se skořicí

1.jpg

Foto: archiv redakce

Jahodový džem s chilli

Jahodové džemy - s limetou, pepřem i vanilkou