Zdroj foto: www.pernerka.cz
Ingredience na knedlíky:
- 200 g měkkého tvarohu
- 70 g špaldová celozrnná hladká Pernerka
- 40 g moučkového cukru
- 1 vejce
- Jahody do knedlíků cca 9 ks
Na krém:
- Rozmixované jahody
Postup:
Z ingrediencí na těsto vypracujeme lepivé těsto. Pak si rozmixujeme jahody. Je to akorát tak čas na to, aby se nám těsto krátce uleželo.
Poté tvoříme v ruce kuličky (z tohoto množství jich máme cca 9), kuličky obalíme lehce v mouce a vytvoříme placku, do které zabalíme jahodu a vytvarujeme knedlík. Dáme na pomoučený talíř/vál. Vaříme ve vroucí vodě cca 6 minut, dokud knedlíky nevyplavou na hladinu hrnce. Podáváme teplé společně se studeným jahodovým pyré.
Nebo se pusťte do marmelády. Recepty najdte zde:
Foto: archiv redakce
Jahodové džemy - s limetou, pepřem i vanilkou
Nový komentář