Suroviny
300 g čerstvých jahod
300 ml studeného mléka
200 ml smetany ke šlehání
100-130 g cukru krupice
3 vanilkové cukry
šlehačka na ozdobení
Postup
Jahody omyjeme, zbavíme zelených částí a najemno rozmixujeme v mixéru. Postupně přiléváme studené mléko a cukr krupici i vanilkový cukr. Necháme ještě chvíli mixovat a nakonec přidáme smetanu.
V misce zdobíme kousky jahod a ušlehanou šlehačkou.
Dobrou chuť přeje PetraM.
Nový komentář
Komentáře
už se těším
dobré
vodena — #17 presne to stejne aj ja az na tom trhani mam alergii
ve své podstatě je to jako koktejl
Jahůdky milujeme, ale polévku jahodovou to né, to raději koktejlík
Alena123 — #15 no asi jo
jahody mám nejraději - trhat a čerstvé, případně se zmrzlinou a šlehačkou, mňam, ovšem jahodové knedlíky s strouhaným tvarohem a šlehačkou, dobrota
Jojo,jahůdky v jakékoliv úpravě ,jsou mňam.
Polévku jsem ještě nejedla.
Já bych to klidně nazvala koktejlem
polévka mě moc neláká,vše by se mělo zkusit
rozmačkané jahody se šlehačkou jsou lepší než jahodová polévka
já miluju jahody rozmačkané se zakysanou smetanou
Můj chlap měj jahodovou polévku v Polsku a teda moc si nechválil:))))On jako vegetarián není
Nejlepší jsou jahody se šlehačkou.
raději jahody sníst tak jak jsou
Takhle dělám jahodový koktejl,akorát do něj nedávám smetanu.
FAXÍK — #5 lákavě jo, ale taky dost tučně :-))
no nevim moc se mi to nezda:)
vypadá to dost chutně a lákavě
Takhle vyrábím jakodový koktejl. Jak se pozná, že je to polívka? Jako tím, že se to naleje do talíře místo do sklenice?