DSC_1280.jpg (124 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Recept na tuhle jednoduchou bublaninu si určitě uložte nebo vytiskněte.

Suroviny

  • 3 vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 200 g polohrubé mouky
  • 150 g špaldové hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 150 g řepkového oleje
  • 320 g podmáslí
  • 10 hřebíčků 
  • 30 g strouhaného kokosu
  • špetka soli
  • 400 g jahod

Postup

Vejce vyšlehejte s cukrem. Nejlépe a nejrychleji to jde v kuchyňském robotu. Přidejte obě mouky, prášek do pečiva, olej, podmáslí, rozdrcené hřebíčky, kokos a špetku soli.

Umíchejte hladké těsto, které nalijte do pekáče o velikosti zhruba 30 x 40 cm. Ten před tím vymažte olejem a vysypejte strouhaným kokosem nebo strouhankou.

Do těsta naskládejte jahody.

Dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte přibližně 40 minut, dozlatova.

Dobrou chuť přeje Elly.

Letní bublanina s ovocem

1.jpg (125 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Zázračná jahodová bublanina

2.jpg (109 KB)

Foto: Lenka Mastešová

Lžičková bublanina s ovocem

3.jpg (85 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama