Suroviny
- 150 g mouky hladké
- 150 g mouky hrubé
- 1 prášek do pečiva
- 120 g cukru moučka
- 1 lžička strouhané citrónové kůry
- hrst drcených loupaných mandlí
- 100 g rozpuštěného vlahého másla
- 200 ml kefíru
- 3 vejce
- malý "panáček" rumu
- velká mísa jahod
Postup
Suché suroviny nejdříve společně promíchejte. Kefír rozmixujte s několika jahodami nebo použijte jahodový kefír.
Postupně smíchejte obě misky se suchými a vlhkými ingrediencemi. Do hladkého těsta přidejte misku jahod, zbytkem jahod bublaninu v pečicí misce posypejte.
Můžete péct i v Remosce, vytřené máslem a vysypané kukuřičnou strouhankou. Velké zahradní jahody přepulte, menší nechejte vcelku.
Při teplotě 180 °C se bublanina upeče za cca 30 minut. Záleží na výšce těsta, proto je fajn udělat si špejlový test. Po upečení nechejte bublaninu chvilku prochladnout a potom ji pomocí velkého talíře nebo prkénka vyklopte. Podávejte dnem vzhůru. A udělejte si k jahodové bublanině i jahodový koktejl je v sezóně jahod skoro povinnost.
Dobrou chuť přeje Šárka Škachová - Gurmánka.
Nový komentář