9c7a90-bublanin.jpeg (670 KB)Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 150 g mouky hladké
  • 150 g mouky hrubé
  • 1 prášek do pečiva
  • 120 g cukru moučka
  • 1 lžička strouhané citrónové kůry
  • hrst drcených loupaných mandlí
  • 100 g rozpuštěného vlahého másla
  • 200 ml kefíru
  • 3 vejce
  • malý "panáček" rumu
  • velká mísa jahod
9d7adc02664c9-ky5.jpg
MOHLO BY SE VÁM LÍBIT:
Kynuté koláče s jahodami

Postup

Suché suroviny nejdříve společně promíchejte. Kefír rozmixujte s několika jahodami nebo použijte jahodový kefír.

Postupně smíchejte obě misky se suchými a vlhkými ingrediencemi. Do hladkého těsta přidejte misku jahod, zbytkem jahod bublaninu v pečicí misce posypejte.
Můžete péct i v Remosce, vytřené máslem a vysypané kukuřičnou strouhankou. Velké zahradní jahody přepulte, menší nechejte vcelku.

Při teplotě 180 °C se bublanina upeče za cca 30 minut. Záleží na výšce těsta, proto je fajn udělat si špejlový test. Po upečení nechejte bublaninu chvilku prochladnout a potom ji pomocí velkého talíře nebo prkénka vyklopte. Podávejte dnem vzhůru. A udělejte si k jahodové bublanině i jahodový koktejl je v sezóně jahod skoro povinnost.

Dobrou chuť přeje Šárka Škachová - Gurmánka.

9b800afbd843f-kn5.jpg
MOHLO BY SE VÁM LÍBIT:
Kynuté jahodové knedlíky