Ingredience:

  • 500 g jablek
  • 300 g broskví
  • 200 g malých cuketek
  • 500 g Korunního cukru želírovacího 2:1

Postup:

Jablka oloupeme a zbavíme jadřinců. Broskve zbavíme v horké vodě slupky a vypeckujeme. Všechno ovoce rozmixujeme nebo rozemeleme a vložíme do většího hrnce. Cuketky nakrájíme na malé kousky, přidáme do ovocného mixu a vmícháme Korunní cukr želírovací 2:1. Směs za stálého míchání přivedeme k varu a důkladně povaříme (aspoň 3 min). Odebereme případnou pěnu a ihned plníme až po okraj do připravených šroubovacích sklenic. Sklenice pečlivě uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 min necháme stát na víčku.

Více receptů najdete zde.

Reklama