shutterstock-1126678565.jpg

Foto: Shutterstock

Výzkum ukazuje, že jablečný ocet může erodovat zubní sklovinu. Zatímco mnoho studií zkoumalo účinky kyselých potravin, jako jsou nealkoholické nápoje a ovocné šťávy, existuje výzkum, který ukazuje, že kyselina octová nalezená v octu se řadí do stejné kategorie.

Ve studii publikované v magazínu PubMed vědci umístili sklovinu zubů moudrosti do různých vzorků octa s hladinami pH v rozmezí od 2,7 do 3,9. Po čtyřech hodinách odstranily octy ze zubů až 20 procent minerálů. Na druhou stranu tento experiment nevzal v úvahu pH slin lidských úst, které neutralizují kyselost v jídle.

Zbavovat se jablečného octa kvůli tomu ale určitě nemusíte. Jen zabraňte poškození zubů zředěním octa s vodou. Dobré také je vypít směs brčkem. Po vypití octa si vypláchněte ústa čistou vodou, abyste se ujistili, že je kyselina dostatečně odstraněna.

Čtete také: Využijte jablečný ocet k vaší každodenní zkrášlovací rutině
 shutterstock-1140166028.jpg

Foto: Shutterstock

Zdroje: PubMed, The Healthy

Reklama