Suroviny
300 g jablek
1 hrneček mléka
80 g cukru krupice
160 g hrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
olej
2 vejce
skořice
Postup
Žloutky ušleháme s mlékem a cukrem, vmícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme ušlehaný sníh z bílků a oloupaná nastrouhaná jablka. Těsto lijeme na olejem vymazaný lívanečník (nebo pánvičku) a opečeme z obou stran.
Hotové lívance posypeme skořicovým cukrem a můžeme zdobit kysanou smetanou a ovocem.
Dobrou chuť přeje PetraM.
Nový komentář
Komentáře
ty delam hodne dlouho
už se mi sbíhaj sliny
Dělala jsem tyto lívance a dala do nich nakyslá jablka,jsou moc dobré.Malá 6 letá vnučka si chodila i pro studené a nakonec si přišla i pro recept. Moc děkuji Jarka.
Dala jsem méně cukru, ale i tak to bylo jak cumel, fuj. Nedovedu si představit sypat to ještě navrch.
elly — #7 já je minule dělala z cizrny, protože mám bezlepku a taky dobrý.
dasena — #6 já je dělám úplně dietní. Z celozrnné mouky, třinový cukr...mňam...
jéééééééééééé, držím dietu, ale vypadaj krásně
Jéééé lívance - ty miluju. Když jsem byla na mateřské, dělávala jsem je často. Holky vždycky čekaly s talířkem a hned si braly ještě teplé. Říkávaly - dej mi už ten lívanc. Jako jednotné číslo od množného - lívance. Slovo lívanc se ujalo a je u nás populární. Ted už se můžou těšit na lívanc tak akorát u babičky, ta je umí skvěle. Tyhle jablečné zkusím, jablka + skořice - moje láska.
Moje deti se vzdycky nezrizene tesej k babicce - na livance... :). Muzou se po nich utlouct a je fakt, ze ona dela vyborny! Ostatne jako vsechno (stejne jako obe babicky, to byly uplne umelkyne, pokud jde o kuchyn!) Jeste ted zapasim s kilama, co jsem u nasich nabrala pres vanoce, to se proste nedalo odolat
Lívance dělala nejlepší moje babička, ještě dnes , při vzpomínce na ně,cítím jejich chuť na jazyku. No jo, babička ostatně uměla uvařit cokoliv a vždycky to bylo vynikající.
Měly být dneska nudle s mákem, ne budou lívance, právě jsem se rozhodla, úplně tu chuť cítím v puse


, to bude manža koukat
Lívance jsem už dlouho nedělala, musím napravit, se skořicí a cukrem, miluji