
Budete potřebovat:
- 2 šálky polohrubé mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 2 větší vejce
- 3/4 šálku hnědého cukru
- 3/4 šálku Skyru
- kůru z 1 až 2 citrónů
- 1/4 šálku citrónové šťávy
- 3/4 šálku olivového nebo jiného rostlinného oleje
Postup:
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Vymažte kruhovou formu máslem a vysypte polohrubou moukou. Smíchejte všechny suché ingredience. V jiné míse rozšlehejte vejce s cukrem. Přidejte zbytek tekutých přísad, včetně Skyru a dobře promíchejte. Pak postupně k tekutým ingrediencím přidejte i ty se sypké. Dobře zpracované těsto pak nalijte do formy a pečte na 30-35 minut. Peče se 45 minut.
Citronové menu

Citronový koláč - Tarte au citron

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce
Nový komentář
Komentáře
vypadá lákavě ,asi na pátek upeču, mají přijet vnuci
Je to lehké, vše potřebné mám, jdu na to
Skyr jsem jedla na Islandu, v době, kdy tady je mlékárny nevyráběly. Je to mléčný výrobek, který se kdysi z Norska dostal na Island. Skyr na Islandu je nesrovnatelný s tím, co se vyrábí v ČR někde v nějaké mlékárně. Do té buchty jsem dala jogurt a taky dobrý. Ale jogurt není skyr, vyrábí se úplně jiným způsobem.
Láká na vyzkoušení