Infarktu lze předcházet: pomoci mohou i omega-3!
Lidské srdce je silný, ale zároveň citlivý mechanismus, který je každodenně vystavován mnoha zátěžovým zkouškám. Stres, kouření, nedostatek pohybu či nesprávná strava, ale i dědičnost nebo věk – to vše působí na jeho správné fungování. Některé z těchto faktorů ovlivnit nemůžeme, jiné máme naopak ve vlastních rukou. Jednou z účinných metod, jak se o srdce správně starat, je dostatečná konzumace potravin obsahujících omega-3 mastné kyseliny.
Lidské srdce je silný, ale zároveň citlivý mechanismus, který je každodenně vystavován mnoha zátěžovým zkouškám. Stres, kouření, nedostatek pohybu či nesprávná strava, ale i dědičnost nebo věk – to vše působí na jeho správné fungování. Některé z těchto faktorů ovlivnit nemůžeme, jiné máme naopak ve vlastních rukou. Jednou z účinných metod, jak se o srdce správně starat, je dostatečná konzumace potravin obsahujících omega-3 mastné kyseliny.
Vědci potvrzují vliv na zdraví srdce
Mezi zdravým srdcem a konzumací omega-3 mastných kyselin existuje jasná souvislost, kterou popsali dánští vědci už před více než 30 lety. U Eskymáků, Indiánů a obyvatel Japonska, jejichž hlavní složkou potravy jsou mořské ryby, při svém zkoumání téměř žádné choroby srdce a cév nenašli. Právě tučné mořské ryby jsou totiž největším zdrojem omega-3 mastných kyselin, které mají na zdraví srdce a cév pozitivní vliv. Působí protizánětlivě, snižují krevní tlak a mají schopnost bránit zvýšené srážlivosti krve nebo poruchám srdečního rytmu.
Rybí olej jako ideální zdroj
Dobrým zdrojem omega-3 mastných kyselin jsou i semínka nebo ořechy, nejúčinnější jsou ale ty z ryb. Konzumace ryb je v České republice dlouhodobě nedostatečná, i přes mírné zlepšení v posledních letech. Protože si tělo neumí omega-3 kyseliny samo vytvořit, je důležité dbát na jejich doplnění prostřednictvím kvalitních výživových doplňků.
Omega-3 z norských lososů
Vhodným způsobem, jak doplnit nedostatečný příjem omega-3 mastných kyselin, je užívání potravinového doplňku OmegaMarineForte+ společnosti NaturaMed Pharmaceuticals. Vyrábí se z norského lososa a obsahuje vysokou koncentraci omega-3 mastných kyselin ve vyvážené kombinaci s kyselinami skupiny omega-6, omega-7 a omega-9. Jeho vzájemné poměry odráží nejnovější poznatky vycházející z výzkumů, které ukázaly, že právě omega-3 mastné kyseliny z lososa dokáže tělo využít lépe než jiné srovnatelné rybí tuky. Dostatečný příjem omega-3 zajistí pouhé 2 kapsle denně.
Více informací o pozitivních účincích nenasycených mastných kyselin i o výrobku OmegaMarine Forte+ získáte na www.naturamed.cz nebo na bezplatné lince 800 10 40 40.
Nový komentář