ingredience
- 500 g kuřecích prsou
- 1 bílá cibule (50 g)
- 2 strouž. česneku (10 g)
- 1 lžíce sušeného zázvoru (15 g)
- 1 lžička římského kmínu (5 g)
- 2 lžičky kurkumy (10 g)
- 1 lžička koření garam masala (5 g)
- 1 lžička mletého kardamonu (5 g)
- 1 špetka ml. skořice (2 g)
- 1 špetka kajenského pepře (2 g)
- 400 g sekaných rajčat
- 100 g másla
- 150 ml 12% smetany na vaření
- 1 hrst koriandru (20 g)
- 1 špetka soli (8 g)
Příloha
320 g osolené rýže basmati
Příprava
Kuřecí prsa si nakrájíme na větší kostky (3–4 cm), osolíme ho a posypeme lžičkou kurkumy. Pokud ale máte radši maso křehčí a šťavnatější, zvolte stehenní. Nebo je klidněnakombinujte. Cibuli si nakrájíme na drobné kostičky a česnek rozdrtíme na jemno. Ve větší pánvi rozpustíme lžíci másla a zprudka na ní pečeme maso. Jakmile je nazlátlé, vyndáme ho na talířek a necháme zakryté stranou. Do výpeku přidáme další lžíci másla a na mírném plameni necháme zesklovatět cibuli společně s česnekem. Jakmile je cibulka měkká, přidáme všechno koření a necháme ho půl minuty orestovat. Déle ne, protože nechceme, aby se připálilo a zhořklo. Do směsi přidáme sekaná rajčata a necháme na mírném plameni 5 minut povařit. Na závěr přidáme smetanu, kuřecí maso a necháme ještě projít varem. Dozdobíme sekaným koriandrem, popřípadě petrželkou a zabalíme společně s rýží. Jako sladkou tečku přihoďte třeba jablko.
Zdroj receptu: Velká obědová bichle
Nebo vás třeba zaujme tento recept:
Nový komentář
Komentáře
Dala bych místo smetany kokosové mléko. Indickou kuchyni mám moc ráda, jen nán mi chutná víc v restauraci, než když ho udělám doma.
Indická kuchyně mi chutná moc právě pro to, jak je hodně kořeněná. Toto je přesně pro mě.