U dnešního receptu jsem se nejvíce inspirovala mou oblíbenou Šárkou Škachovou - Gurmánkou. Je to pravá odbornice na poctivá česká jídla, ale nezklame ani u zahraniční kuchyně.
Suroviny
- 800 g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 vrchovatá lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
- hrst mandlových plátků
- 2 lžíce oleje
- 3 tobolky kardamomu
- 1/2 lžičky kurkumy
- 2 lžičky mletého římského kmínu
- sůl podle chuti
- 400 g kokosového mléka
- 200 g hustého bílého jogurtu
- čerstvý koriandr
Postup
Ve velké pánvi nebo hrnci rozehřejte olej. Osmahněte na něm krátce česnek, cibuli, zázvor, kardamom, kurkumu, římský kmín a mandle. Přidejte kuřecí maso nakrájené na kousky. Promíchejte a ještě dvě minuty společně opékejte. Ochuťte solí.
Přilijte jogurt a kokosové mléko. Promíchejte. Společně duste pod poklicí asi 10 minut.
Podávejte s vařenou rýží, posypané čerstvým koriandrem.
Dobrou chuť přeje Elly.
Kokosové mléko? Perfektní surovina do mnoha receptů
Hovězí kousky v kokosovém mléce
Krůtí masové koule v kokosovém mléce
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
To si manžel pochutna.... Ma rád kari
Indickou kuchyni nebo jakoukoli kombinaci s kokosovým mlékem a kari mám moc ráda