DSC_0291.jpg (96 KB)

U dnešního receptu jsem se nejvíce inspirovala mou oblíbenou Šárkou Škachovou - Gurmánkou. Je to pravá odbornice na poctivá česká jídla, ale nezklame ani u zahraniční kuchyně.

Suroviny

  • 800 g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 vrchovatá lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • hrst mandlových plátků
  • 2 lžíce oleje
  • 3 tobolky kardamomu
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 2 lžičky mletého římského kmínu
  • sůl podle chuti
  • 400 g kokosového mléka
  • 200 g hustého bílého jogurtu
  • čerstvý koriandr

DSC_0297.jpg (86 KB)

Postup

Ve velké pánvi nebo hrnci rozehřejte olej. Osmahněte na něm krátce česnek, cibuli, zázvor, kardamom, kurkumu, římský kmín a mandle. Přidejte kuřecí maso nakrájené na kousky. Promíchejte a ještě dvě minuty společně opékejte. Ochuťte solí.

Přilijte jogurt a kokosové mléko. Promíchejte. Společně duste pod poklicí asi 10 minut.

Podávejte s vařenou rýží, posypané čerstvým koriandrem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Kokosové mléko? Perfektní surovina do mnoha receptů

Hovězí kousky v kokosovém mléce

hovezi1.jpg (140 KB)

Krůtí masové koule v kokosovém mléce

DSC_0795.jpg (124 KB)

Kokosová zmrzlina

kokoszmrzlina.jpg (74 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama