Ratatouille je vlastně takové francouzské „lečo“. Obsahuje spoustu sezónní zeleniny, voňavé bylinky a jeho příprava je velmi jednoduchá. Receptů na ratatouille existuje několik a každý ho připravuje trošku jinak. Dnes vám ukáže bloggerka Míša, jak ho připravuje ona.

Ratatoullie

Budeme potřebovat (pro 4 osoby):

  • 3 velká zralá rajčata
  • 1 lilek
  • 1 velká cuketa
  • 2 velké papriky (červené nebo žluté)
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 červená cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • černé olivy
  • hrst čerstvé bazalky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • sušený rozmarýn

Postup:

Cibuli, lilek, rajčata, papriky a cuketu nakrájejte na větší kostičky. V hrnci nebo v hluboké pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a nechejte na něm dozlatova opéct nejprve cibuli, pak i lilek, papriky a rajčata. Jako poslední přidejte cuketu. K zelenině přidejte plechovku krájených rajčat, prolisovaný česnek, rozmarýn, sůl a pepř. Vše promíchejte a pod z části odkrytou pokličkou cca půl hodiny duste. Hotové ratatouille odstavte z plotny, přidejte nakrájené černé olivy, čerstvou bazalku a podávejte s křupavou bagetkou.

 

Kdo je naše spřátelená blogerka Míša Šůša?

ŠůšaRáda bych na svůj blog www.cookingwithsusa.blogspot.cz pozvala všechny čtenářky, které rády objevují a zkouší nové chutě, ale i ty, které mají rády klasickou domácí kuchyni a chtěly by ochutnat něco nového. Také bych chtěla pozvat každého, kdo se zajímá o zdravý životní styl a chtěl by do svého jídelníčku zařadit nějakou tu zdravou mňamku. Člověk se totiž pořád učí, a ani já nejsem výjimkou. 

Vyzkoušejte i jiné recepty blogerky Míši:

TÉMATA:
ZELENINA