Ratatouille je vlastně takové francouzské „lečo“. Obsahuje spoustu sezónní zeleniny, voňavé bylinky a jeho příprava je velmi jednoduchá. Receptů na ratatouille existuje několik a každý ho připravuje trošku jinak. Dnes vám ukáže bloggerka Míša, jak ho připravuje ona.
Budeme potřebovat (pro 4 osoby):
- 3 velká zralá rajčata
- 1 lilek
- 1 velká cuketa
- 2 velké papriky (červené nebo žluté)
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 červená cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- černé olivy
- hrst čerstvé bazalky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- sušený rozmarýn
Postup:
Cibuli, lilek, rajčata, papriky a cuketu nakrájejte na větší kostičky. V hrnci nebo v hluboké pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a nechejte na něm dozlatova opéct nejprve cibuli, pak i lilek, papriky a rajčata. Jako poslední přidejte cuketu. K zelenině přidejte plechovku krájených rajčat, prolisovaný česnek, rozmarýn, sůl a pepř. Vše promíchejte a pod z části odkrytou pokličkou cca půl hodiny duste. Hotové ratatouille odstavte z plotny, přidejte nakrájené černé olivy, čerstvou bazalku a podávejte s křupavou bagetkou.
Kdo je naše spřátelená blogerka Míša Šůša? |
---|
Vyzkoušejte i jiné recepty blogerky Míši:
- Pohanka s žampiony, mrkví a špenátem
- Cooking with Šůša: Zeleninový guláš
- Cooking with Šůša: Pečený květák s kari a cizrnou
Nový komentář
Komentáře
Vyzkouším a už se docela těším, protože mám ráda zeleninu a cuket lets je a je...
pro mě pracné
Wally — #9 Něco takového píšu?
Výborně,mě moc rádi. Ta chuť vynahradí tu pracnost
Tohle mám moc ráda
Vůbec mi nevadí to krájení.
Tohle miluju!
Pro mě teda lečo je lečo a ratatouille je ratatouille. Jen je to taky kopa zeleniny, to jo. Ovšem za krájení to stojí - obojí
České lečo dělám často, máme je moc rádi...tento recept není špatný, možná i vyzlouším...
No... a když jsou tam normální rajčata, proč ještě přidávat rajčata z plechovky? Však je sezóna, čerstvých rajčat je dost, ne?
Jinak mě to nenalákalo, mě taky nebaví krájet tunu zeleniny.
nejraději mám naše české lečo
babiS — #1 Proč pracné, nejvíce je na tom krájení a je to prostě "lečo" s bylinkami...
Je to dost pracné a nevím jak to chutná, nikdy jsem to ještě nejedla