A to právem. Má plnou chuť s lehkým oříškovým nádechem a jemnou vůni. Díky vyššímu obsahu tuku (48 %) se sýr po usmažení a nakrojení oproti eidamu více 'táhne'. Ten rozdíl poznáte už po prvním soustu a rozhodně nebudete litovat. I taková klasika, jakou je obalovaný sýr, může být něco extra.
Smažák nemusí být jen z eidamu
Možná vám to přijde zvláštní, ale je to tak! Historie zná i recepty, kdy se v mouce, vajíčku a strouhance obalovala gorgonzola či ementál. Tento předkrm byl na menu vyhlášených prvorepublikových restaurací. V 60. letech se do popředí dostal moravský bochník. Eidam se stal populární až mnohem později. A v současnosti je to vlastně na vás, jaký druh sýra zvolíte.
Prémiová novinka
Až budete přemýšlet, jaký smažený sýr si připravíte, zkuste prémiovou novinku Nowaco Obalovaná gouda Premium. Vyrábí se u nás v Opavě a je připravována z kvalitní a vyzrálé goudy. Sýr je obalený v trojobale s křupavou strouhankou a navíc ještě předsmažený, takže nemusíte mít obavy, že by vám na pánvi či ve fritéze popraskal a vytekl. Výrobek je k dostání například v prodejnách Albert. Až ho ochutnáte, pochopíte, proč je smažený sýr stále jedním z nejpopulárnějších pokrmů v Česku!
Nový komentář
Komentáře
dobrota