Dnešní polévku doporučuji spíš jako hlavní jídlo. Je totiž tak sytá, že po ní už dalších chod nezvládnete. Ale v létě vám to snad ani nevadí. Jedno rychlé a chutné jídlo stačí. Navíc když je z úžasných hub!
Rostou u vás? U nás tak trochu, mohlo by to být i lepší. Nebo možná neumím hledat. Taky chodím celkem pozdě :-) Už jsou asi vysbírané. Každopádně něco málo se najde a na polévku to stačí.
A když najdete více hub než já, určitě se inspirujte dalšími recepty na našem magazínu...
Suroviny
- 1,5 l kuřecího vývaru
- maso z vývaru
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
- těstoviny do polévky
- 100 g lesních hub
- sůl, pepř, kmín a majoránka
Postup
Uvaříme si dobrý a silný kuřecí vývar. Scedíme, obereme maso, které nakrájíme na menší kousky a necháme stranou.
V hrnci rozpustíme máslo, na kterém osmahneme najemno pokrájenou cibulku. Po pěti minutách, kdy je lehce zlátnoucí, přidáme pokrájené houby. Opékáme asi dvě až tři minuty a přidáme mrkev a petržel, které jsme oloupali a nastrouhali na hrubém struhadle. Opékáme společně asi pět minut.
Zeleninu a houby v hrnci zasypeme moukou a důkladně promícháme, opékáme asi dvě minutky. Ochutíme solí, pepřem, kmínem. Zalijeme vychladnutým vývarem a opět důkladně mícháme, aby nám v polévce nevznikly hrudky. Polévku necháme asi půl hodiny vařit, občas mícháme. Chvíli před dovařením okořeníme majoránkou.
Mezitím, co se polévka vaří, uvaříme si těstoviny do polévky - nudle, malé mašličky, kapání, cokoliv. Po uvaření necháme okapat.
Do uvařené polévky přidáme těstoviny, promícháme a podáváme. Na talíři ozdobíme ještě zelenou petrželovou natí.
Dobrou chuť přeje Elly.
Houby? Máme pro vás další recepty...
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Jistě, souhlasím...nejlepší jsou houby čerstvé...ale už mrzne, takže se nebudou sbírat...
Polévka je vynikají a omáčka , no božské...
elly — #4To já také, jsou nejvoňavější a nejchutnější, prostě lahůdkové
vladka321 — #1Přinesli jsme si v neděli půl malého košíčku. Taky nic moc. Ale chodíme pozdě, už je vše vybráno :-D Z té trochy jsme udělali houbovou omáčku ke grilovanému masu a zbylo ještě na polévku. Tak si to užíváme. Protože mám houby nejraději čerstvé :-)
jen ty houby..
vše vypadá chutně
Polévka s houbami nikdy neurazí
A u nás rostou málo, zatím opravdu pouze na tu polévku