Bůčkový šnek
Suroviny: 500 g bůčku, anglická slanina, česnek, 10 dkg kysaného zelí, sůl, kmín.
Postup: Bůček nakrájíme na 4 stejně silné plátky. Ty trochu naklepeme rukou, potřeme utřeným česnekem, pokmínujeme, posolíme a poklademe anglickou slaninou. Poklademe zelím, které jsme předtím scedili. Zavineme do šneka, kterého na propíchneme špejlí (do kříže, aby pořádně držel). Grilujeme dozlatova.
Jako příloha je nejvhodnější houskový knedlík, zelí a pivo :-)
Suroviny: 500 g rajčat, 5 stroužků česneku, 1 cibule, olivový olej, sůl a pepř, případně špetka cukru.
Postup: Cibuli nakrájenou na drobné kostičky zesklovatíme na troše olivového oleje. Přidáme prolisovaný česnek. Rajčata si spaříme a oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli a česneku. Necháme povařit asi 15 minut na mírné teplotě a dochutíme solí, pepřem, případně cukrem.
Omáčka je skvělá jako příloha ke grilovaným masům, ale i zelenině.
Chřestový salát
Suroviny: 400 g zeleného chřestu, 3 lžíce olivového oleje, 2 natvrdo uvařená vejce, 1 lžička másla, 1-2 lžíce octa, petrželka, mletý pepř, sůl.
Postup: V osolené vodě s máslem uvařený chřest, necháme okapat a nakrájíme na kratší špalíčky, které dáme do misky a posypeme nasekaným vejcem a petrželkou. Poté vše zalijeme zálivkou, kterou si připravíme z oleje, octa, soli a pepře, a necháme v chladu proležet a můžeme podávat.
(ZDROJ)
Pstruh se slaninou
Suroviny: 4 pstruzi, 200 g anglické slaniny, 4-6 stroužků česneku, 100 g másla, trochu citronové šťávy, čerstvé snítky rozmarýnu a zelenou petrželovou nať.
Podáváme se zeleninovým salátem a bagetou.
Opilá stehna
Suroviny: 6 kuřecích řízků (prsa nebo stehenní), 5 lžic rumu, 2-3 cibule (podle velikosti), 300 g anglické slaniny, sůl a pepř, paprika - sladká i pálivá, olej.
Postup: Řízky nakrájíme na kostičky a necháme je uležet v marinádě. Tu si připravíme smícháním oleje, rumu, soli, pepře a papriky. V této marinádě necháme maso uležet nejlépe 24 hodin. Poté je napichujeme na jehlu, střídavě s kostičkami slaniny a kousky cibule. Grilujeme po všech stranách, asi 10-15 minut.
Nový komentář
Komentáře
už se těším
pstruh je super i s kopřivami
grilovani je super
Pstruh
No konečně nějaké normální recepty na grilování. Většinou to je zapotřebí X koření a X marinád, o jejichž existenci jsem do té doby ani nevěděla
Ty pstruhy určitě zkusím.