hugo.jpg (98 KB)

Svěží Hugo má svůj původ v Itálii, v regionu Trentino-Alto Adige. Odsud se velice rychle rozšířil nejen po Itálii, ale i za její hranice. My vám dnes přinášíme snadný návod, jak si ho připravit doma.

Suroviny

  • 100 ml prosecca
  • 80 ml perlivé vody
  • 2 cl bezinkového sirupu
  • pár lístků máty
  • 1 limeta
  • led

hugo2.jpg (281 KB)

Postup

Limetu rozkrojte na polovinu. Šťávu z jedné poloviny dejte do sklenice. Přidejte mátu, kterou můžete předtím trochu rozmělnit v hmoždíři, aby dodala nápoji co nejvíce chuti i vůně.

Přidejte bezinkový sirup, prosecco a led. Led může být rozdrcený nebo celé kostky. Dolijte vodou.

Ozdobte snítkou máty a limetkou.

IMG_20190626_171856.jpg (137 KB)

Já jsem do drinku použila Prosecco Cultura vini z Kauflandu. Je velice svěží, má vůni i chuť ovocných tónů a kromě toho, že se hodí do Huga, tak ho můžete podávat jako přípitek, k rybám, drůbeži nebo sýrům.

Krásné léto přeje Elly.

Inspirance na letní drinky

Letní míchané drinky Finlandia

5b9100648253aobrazek.png (1.57 MB)

Cider drinky

5b338138d60d0obrazek.png (1.55 MB)

Mátový sirup na domácí Mojito

5d0b86fb24e15obrazek.png (985 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce

Reklama