Na tradiční hruškovou marmeládu budete potřebovat:
- 1, 5 kg hrušek
- 750 g cukru krupice
- několik lístků máty
- 20 g kyseliny citrónové
Hrušky nejprve odšťavníme. Získanou šťávu poté nalijeme do kastrolu a přivedeme k varu.
Pomalu vmícháme cukr a vaříme asi 5 až 10 minut. Na závěr přidáme kyselinu citrónovou a ještě horkou směs lijeme do skleniček.
Jako poslední tečku přidáme do každé skleničky pár lístků čerstvé máty.
Pokud si chcete ulehčit práci s ovocem, vyzkoušejte lis na ovoce a zeleninu. Umí domácí zmrzlinu, nanuk, smoothie i marmeládu a to díky speciálnímu příslušenství. Nespornou výhodou tohoto lisu je jeho všestrannost, protože s jedním spotřebičem vykouzlíte celou řadu ovocných překvapení pro celou rodinu a po celý rok.
Foto: Home Made Juice
Ty nejlepší džemy na našem magazínu
Jahodové džemy s limetou, pepřem a vanilkou
Tradiční i netradiční třešňové džemy
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Maminka vařila hruškovou, ale tehdy bez máty...
Vyzkoušela jsem třešně s čokoládou, marmeláda je výborná...Bohužel hrušky nemám...
Marmelády moc nedělám, ale různé šťávy - třešňové, hruškové, broskvové, ostružinové,..., které kombinuji s mátou a meduňkou.
Zajímavé kombinace.