Suroviny
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek dětské krupice
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1 prášek do pečiva
na jablkovou vrstvu
- 1 kg nastrouhaných jablek
- 1 hrnek strouhaného perníku
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička skořice
- 100 - 120 g másla nebo Hery
Postup
Troubu si předehřejte na 200 °C.
V míse smíchejte hladkou mouku, dětskou krupici, moučkový cukr a prášek do pečiva důkladně smícháme.
Jablka nastrouháme, můžeme klidně se slupkou. Dáme je do cedníku a částečně vymačkáme. V jiné míse smícháme se strouhaným perníkem, vanilkovým cukrem a skořicí.
Vymažte plech máslem nebo Herou, dejte na něj tenkou vrstvu sypké směsi. Na ni část jablečné směsi, opět suchou směs, ještě jednou jablíčka a končete suchou směsí.
Nahoru naskládejte tenké plátky másla nebo Hery.
Pečte ve vyhřáté troubě, zhruba 40 minut.
Dobrou chuť přeje čtenářka Jana.
Tři podzimní jablkové recepty
Pečená jablka s máslovým karamelem
Podzimní koláč s jablky a hruškami
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková, Jana Podoláková
Nový komentář
Komentáře
vypadá moc dobře, vyzkouším asi dneska a v sobotu pro tchýni :-D děkuji za tip
Jablíčka máme, takže určitě vyzkouším...máme rádi moučníky s jablky...
taky zkusím
S perníkem to bude dobrota. Udělám o víkendu.
taky budu zkoušet
úplná podzimní paráda
Určitě vyzkouším,vypadá dobře