jablkovy_kolac.jpg (99 KB)

Suroviny

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek dětské krupice
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1 prášek do pečiva

na jablkovou vrstvu

  • 1 kg nastrouhaných jablek
  • 1 hrnek strouhaného perníku
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička skořice
  • 100 - 120 g másla nebo Hery

Postup

Troubu si předehřejte na 200 °C.

V míse smíchejte hladkou mouku, dětskou krupici, moučkový cukr a prášek do pečiva důkladně smícháme.

Jablka nastrouháme, můžeme klidně se slupkou. Dáme je do cedníku a částečně vymačkáme. V jiné míse smícháme se strouhaným perníkem, vanilkovým cukrem a skořicí.

Vymažte plech máslem nebo Herou, dejte na něj tenkou vrstvu sypké směsi. Na ni část jablečné směsi, opět suchou směs, ještě jednou jablíčka a končete suchou směsí.

Nahoru naskládejte tenké plátky másla nebo Hery.

Pečte ve vyhřáté troubě, zhruba 40 minut.

Dobrou chuť přeje čtenářka Jana.

Tři podzimní jablkové recepty

Pečená jablka s máslovým karamelem

jablkaskaramelem.jpg (48 KB)

Podzimní koláč s jablky a hruškami

DSC_0190.jpg (103 KB)

Jablečený vločkovec

vlockovec1.jpg (24 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková, Jana Podoláková

Reklama