
Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 500 g čerstvého nebo mraženého hrášku
- 150 ml smetany ke šlehání
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 šalotka
- 2 klobásky
- kousek másla
- sůl a mletý pepř
- mladé výhonky hrášku
Postup
V hrnci nechejte rozpustit kousek másla, na kterém osmahnete cibulku nakrájenou nadrobno. Jen velice lehce, ať stále zůstane bílá. Přidejte hrášek. Do hrnce přidejte vývar. Promíchejte, přidejte pepř a nechejte deset minut vařit. Déle ne, aby krém zůstal krásně zelený.
Přidejte do polévky smetanu. Ještě asi minutu provařte, aby se ohřála.
Hotovou polévku rozmixujte do krémova. Poté přeceďte, protože hrachových slupek se bohužel mixováním nezbavíte.
Klobásu nakrájejte na plátky a opečte dokřupava na pánvi.
Polévku podávejte ozdobenou kolečky klobásy a výhonky hrášku. Které krásně vypadají a výborně chutnají.
Dobrou chuť přeje Elly.
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář