DSC_0763.jpg (127 KB)
Čerstvý chřest teď pochopitelně nikde neseženete. My jsme zkusili výborný grilovaný chřest ve slaném nálevu, který byl vynikající. K tomu sušená rajčata, kousek sýra a výborná náplň do hovězího masa byla na světě. Připravili jsme i verzi pro ty, kdo nejedí chřest. Pouze se sterilovanou okurkou.

Jaké maso použít? Koupili jsme maso z mladého býka, které se po hodině a půl pomalého dušení úplně rozpadalo.

Suroviny

  • 4 plátky hovězího masa z mladého býka
  • 1 sklenice chřestu v nálevu
  • 150 g sušených rajčat ve slunečnicovém oleji
  • 100 g goudy
  • 100 g sušené šunky
  • 3 okurky ve sladkokyselém nebo pikantním nálevu
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce hladké mouky
  • olej

Postup

Plátky hovězího masa omyjte a důkladně osušte.

DSC_0724.jpg (148 KB)

Každý plátek lehce naklepejte, hladkou stranou paličky, osolte a opepřete. Z obou stran.

DSC_0728.jpg (140 KB)

Na každý plátek masa položte plátek sušené šunky.

DSC_0730.jpg (171 KB)

A na něj plátek goudy.

DSC_0732.jpg (159 KB)

Kdo nemá rád chřest, přidá nastrouhané sterilované okurky.

DSC_0737.jpg (167 KB)

Nebo chřest z nálevu.

DSC_0740.jpg (153 KB)

Přidejte sušená rajčata.

DSC_0744.jpg (159 KB)

Závitky spíchněte špejlí.

DSC_0748.jpg (155 KB)

Připravte si velkou pánev, do ní nalijte olej a zahřejte. Na oleji opečte závitky ze všech stran, až jsou pěkně hnědé. Zaprašte moukou a zalijte vodou nebo vývarem, aby byly závitky ponořené. Můžete přidat kousky okurků, chřestu i sušených rajčat. Omáčka bude ještě lepší.

Duste pod pokličkou na mírnou teplotu, dokud není maso měkké. Občas promíchejte, zkontrolujte, případně přilijte vodu. Když jsou závitky měkké a v pánvičce máte stále moc tekutiny, sundejte pánev, zvyšte teplotu a za stálého míchání přebytečnou tekutinu odpařte.

Podávejte s rýží.

Dobrou chuť přeje Elly.

Máte chuť na výborné hovězí maso? Inspirujte se našimi recepty.

Hovězí líčka na portském víně

licka2.jpg (73 KB)

Tafelspitz - klasika trochu jinak

tafel.jpg (165 KB)

Hovězí s fazolemi

fazole6.jpg (86 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit