Čerstvý chřest teď pochopitelně nikde neseženete. My jsme zkusili výborný grilovaný chřest ve slaném nálevu, který byl vynikající. K tomu sušená rajčata, kousek sýra a výborná náplň do hovězího masa byla na světě. Připravili jsme i verzi pro ty, kdo nejedí chřest. Pouze se sterilovanou okurkou.
Jaké maso použít? Koupili jsme maso z mladého býka, které se po hodině a půl pomalého dušení úplně rozpadalo.
Suroviny
- 4 plátky hovězího masa z mladého býka
- 1 sklenice chřestu v nálevu
- 150 g sušených rajčat ve slunečnicovém oleji
- 100 g goudy
- 100 g sušené šunky
- 3 okurky ve sladkokyselém nebo pikantním nálevu
- sůl
- pepř
- 2 lžíce hladké mouky
- olej
Postup
Plátky hovězího masa omyjte a důkladně osušte.
Každý plátek lehce naklepejte, hladkou stranou paličky, osolte a opepřete. Z obou stran.
Na každý plátek masa položte plátek sušené šunky.
A na něj plátek goudy.
Kdo nemá rád chřest, přidá nastrouhané sterilované okurky.
Nebo chřest z nálevu.
Přidejte sušená rajčata.
Závitky spíchněte špejlí.
Připravte si velkou pánev, do ní nalijte olej a zahřejte. Na oleji opečte závitky ze všech stran, až jsou pěkně hnědé. Zaprašte moukou a zalijte vodou nebo vývarem, aby byly závitky ponořené. Můžete přidat kousky okurků, chřestu i sušených rajčat. Omáčka bude ještě lepší.
Duste pod pokličkou na mírnou teplotu, dokud není maso měkké. Občas promíchejte, zkontrolujte, případně přilijte vodu. Když jsou závitky měkké a v pánvičce máte stále moc tekutiny, sundejte pánev, zvyšte teplotu a za stálého míchání přebytečnou tekutinu odpařte.
Podávejte s rýží.
Dobrou chuť přeje Elly.
Máte chuť na výborné hovězí maso? Inspirujte se našimi recepty.
Tafelspitz - klasika trochu jinak
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Vypadá to dobře, až na to nazelenalé maso. Hned mám po chuti.
plný mražák domacího hovězího,vyzkoušíme
Hovězí maso kupuji jen vyjímečně...
to bude dobrotka, určitě zkusím
možná bych vyzkoušela s kuřecím masem
Moc dobré.
Super recept, vyzkouším.
Vypadá to hezky ,ale já již nyní kupuji maso minimálně.Hovězí jsme neměli ,to již ani nepamatuji. Můj syn nejí maso již více jak 20 let. Vždy jsem mu to vyčítala ,ale dnes když vidím ,jak se zachází se zvířaty a odkud se maso k nám dováží.,tak ho také nekupuji.Paradoxně dříve jsme nejedli zvěřinu,kterou dnes občas vařím.Přeci jen ta zvířata žijí svobodně.